Η Toyota παρουσιάζει την αγωνιστική έκδοση του νέου Prius

Έτοιμο για να μετάσχει στους αγώνες είναι το νέο Toyota Prius GT300, που παρουσιάστηκε στο Τόκιο.
Όσο και εάν φαίνεται απίστευτο, η Toyota παρουσίασε την αγωνιστική έκδοση του υβριδικού Priu νέας γενιάς, με πιο δυνατό υβριδικό σύστημα κίνησης και άκρως δυναμική εμφάνιση.

Λίγες είναι οι οπτικές ομοιότητες του νέου αγωνιστικού
Toyota Prius, έναντι των «απλών» του εκδόσεων.
Το νέο Toyota Prius GT300 παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο και θα πάρει μέρος στον Ιαπωνικό Πρωτάθλημα GT300.

To αγωνιστικό έχει εξελιχθεί από την APR Racing και για την κίνησή του διαθέτει έναν 3,5 λίτρων V6 βενζινοκινητήρα, έναντι του 1.800άρη βενζινοκινητήρα του «απλού» Prius. Ο κινητήρας αυτός είναι τοποθετημένος στο εμπρόσθιο τμήμα και συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για να επιτύχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις, χωρίς πάντως η Toyota προς το παρόν να τις ανακοινώνει.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το design του, το νέο αγωνιστικό Toyota Prius GT300 διατηρεί τα φωτιστικά σώματα, την εμπρόσθια γρίλια της μάσκας και τα πίσω φωτιστικά του πολιτικού Prius. Από εκεί και πέρα, το αμάξωμα έχει αλλάξει και έχει γίνει πιο αεροδυναμικό, έχουν προστεθεί πλαϊνές εισαγωγές, αλλά και μια τεράστια πίσω αεροτομή με μεγάλο διαχύτη και νέες πίσω εξατμίσεις.
TAG