Και επίσημα η Honda ανακαλεί 42.129 νέα Civic στις Η.Π.Α. για σπάσιμο του κινητήρα τους!

Πάνω από 42.000 νέα Civic εμπλέκονται στην επίσημη ανάκληση της Honda για το πρόβλημα με το σπάσιμο του κινητήρα τους.
Ανακοινώθηκε επίσημα η ανάκληση για το σοβαρό πρόβλημα στον κινητήρα του νέου Honda Civic στις Η.Π.Α., για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει χθες. Τελικά, το ζήτημα αφορά σε 42.129 Honda Civic σεντάν και όχι στο κουπέ μοντέλο, ενώ παράλληλα, ισχύει το σταμάτημα των πωλήσεων του μοντέλου μέχρι νεοτέρας.

Το πρόβλημα αφορά στο 2λιτρο βενζινοκίνητο μοτέρ, των νέων
Civic σεντάν, κατασκευής από 22/09/2015 μέχρι 03/02/2016.
Τα Honda Civic που περιλαμβάνει η ανάκληση έχουν κατασκευαστεί από τις 22 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2016 και εφοδιάζονται με τον 2λιτρο 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 158 ίππων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση, υπάρχει ένα κατασκευαστικό ζήτημα στα πιστόνια του κινητήρα, που μπορεί να οδηγήσει σε «σπάσιμο» του μοτέρ ή ακόμη και σε πυρκαγιά στο χώρο του κινητήρα.

Κατά τη διάρκεια της ανάκλησης οι έμποροι της Honda στις Η.Π.Α. θα εξετάσουν τους κινητήρες των 42.129 Civic και θα προχωρήσουν σε αντικατάσταση τυχόν κατεστραμμένων τμημάτων.

Τονίζεται ωστόσο ότι σήμερα η Honda δεν έχει έτοιμα τα απαιτούμενα ανταλλακτικά και ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι για την αντικατάστασή τους. Για το λόγο αυτό και η εταιρεία σταμάτησε επίσημα την πώληση του Honda Civic Sedan με τον 2λιτρο κινητήρα στις Η.Π.Α., μέχρι τελικά να διορθωθεί το πρόβλημα.


Δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση της Honda για την ανάκληση του Civic.
TAG