Η πρώτη SUV Maserati είναι γεγονός!

Η Levante είναι το πρώτο SUV στην ιστορία της Maserati, με κομψές και δυναμικές γραμμές, ισχυρούς κινητήρες και τετρακίνηση.
Μετά από αρκετά χρόνια προετοιμασίας, η Maserati έχει έτοιμο το πρώτο SUV της ιστορίας της, τη νέα Levante, και χθες το βράδυ μας αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες της από το νέο της δημιούργημα.

Στο πίσω μέρος της νέας Levante, ξεχωρίζει η α λα κουπέ
σχεδίαση, αλλά και οι απαραίτητες τετραπλές εξατμίσεις.
Η νέα Maserati Levante ξεκίνησε μάλιστα ήδη την παραγωγή της στο εργοστάσιο Mirafiori της Fiat στο Τορίνο, ώστε από την ερχόμενη Άνοιξη να ξεκινήσει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη, μετά το ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

Σχεδιαστικά, η νέα Levante έχει πολλά κοινά με το πρωτότυπο Kubang του 2011, σε ένα αμάξωμα που παραπέμπει περισσότερο σε crossover παρά σε SUV. Ξεχωρίζει το μακρύ καπό που καταλήγει πάνω σε μια μεγάλη γρίλια με επιθετικά φωτιστικά, αλλά και το στυλάτο πίσω τμήμα με τους σχετικά μικρούς σε διαστάσεις προβολείς και τις τέσσερις εξατμίσεις.

Με στάνταρ τετρακίνηση Q4, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη
αερανάρτηση και 8άρι αυτόματο κιβώτιο θα έρθει η Levante.
Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά της σύνολα, η Maserati δεν τα ανακοινώνει προς το παρόν, αλλά πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγο για δύο 3λιτρους V6 βενζινοκινητήρες με 345 και 404 ίππους, αλλά και έναν 3λιτρο V6 diesel με 266 άλογα.

Η Maserati αποκαλύπτει πάντως ότι όλες οι εκδόσεις της Levante θα έρθουν με ειδικά εξελιγμένη ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση, με την τετρακίνηση Q4 της εταιρείας, αλλά και αποκλειστικά με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Οι Ιταλοί υπόσχονται τέλος ότι η νέα Levante θα προσφέρει κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά στην άσφαλτο, με γερό κράτημα ακόμη και σε συνθήκες μειωμένης πρόσβασης, αλλά και επιπλέον πολύ καλές δυνατότητες εκτός δρόμου.
TAG