Οριστικό τέλος στη συνεργασία Suzuki-VW

Και επίσημα τέλος στη συνεργασία της Suzuki με τη VW δόθηκε την Τετάρτη, 4 χρόνια μετά την απόφαση για τη ρήξη.
Η τελευταία πράξη του διαζυγίου της συνεργασίας μεταξύ της Suzuki και της VW παίχτηκε τελικά την Τετάρτη, με τις δύο εταιρείες να διευθετούν και τις τελευταίες εκκρεμότητες, σταματώντας πλέον και επίσημα τη συνεργασία τους, 4 χρόνια μετά την απόφαση για το τέλος της.

Η συνεργασία της Suzuki και της VW είχε υπογραφεί το 2009, με τους γερμανούς να πληρώνουν 2,8 δισ. δολάρια για να αποκτήσουν το 19,9% της ιαπωνικής μάρκας. Δύο μόλις χρόνια αργότερα, οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους και να δώσουν το λόγο πλέον στα νομικά τους τμήματα για τα διαδικαστικά του διαζυγίου, λόγω αθέτησης συμφωνιών κυρίως από την πλευρά της Suzuki.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών λύθηκε και επίσημα τον Αύγουστο του 2015, αφήνοντας μόνο μια μικρή εκκρεμότητα που έδινε τη δυνατότητα στη VW να μηνύσει τη Suzuki για παραβίαση της συμφωνίας για χρήση των diesel κινητήρων της (οι Ιάπωνες είχαν αντίθετα προτιμήσει να πάρουν diesel από τη Fiat).

Πλέον, την Τετάρτη η εκκρεμότητα αυτή λύθηκε, με τη Suzuki να συμφωνεί να πληρώσει αποζημίωση στη VW για τη μη τήρηση της συμφωνίας για τη χρήση των κινητήρων, χωρίς το ύψος του ποσού να γίνεται γνωστό. Έτσι, δόθηκε και οριστικά τέλος στη συνεργασία των δύο εταιρειών, που ποτέ δεν κατάφερε να ευδοκιμήσει.
TAG