Η VW απαντά στα σκάνδαλα με τους ρύπους: Έρχεται νέο ηλεκτρικό με αυτονομία πάνω από 500 χλμ.!

Εκτός του εικονιζόμενου e-Golf, η VW ετοιμάζει ένα ολοκαίνουργιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο με αυτονομία κίνησης-ρεκόρ.
Αναζητώντας τη χαμένη της αξιοπρέπεια μετά τα μεγάλα σκάνδαλα με τους ρύπους των diesel μοντέλων της, η VW ετοιμάζει μυστικά ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, που θα εφοδιάζεται με όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία στον τομέα και θα έχει αυτονομία κίνησης που θα ξεπερνά τα 500 χλμ. με μια φόρτιση.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της VW θα βασιστεί πάνω στο
δάπεδο MEB του πρωτότυπου Budd-e.
Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, πρόκειται για ένα άκρως μυστικό σχέδιο της VW, το οποίο αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Προέδρου της μάρκας Herbert Diess και στο οποίο εμπλέκονται οι top μηχανικοί και τεχνικοί της μάρκας.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο που θα δημιουργηθεί, θα μπει στην παραγωγή το 2019 έχοντας μήκος 4,4 μέτρα και θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του το γεγονός ότι θα χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην ηλεκτροκίνηση, σε τιμή σημαντικά πιο προσιτή από αυτή των σημερινών ηλεκτρικών,

Θα είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που θα βασιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά μοντέλα MEB της VW, που μας έδειξε φέτος το πρωτότυπο Budd-e, ενώ το design του δεν θα μοιάζει με κανένα εκ των τωρινών μοντέλων της VW.

Μέχρι πάντως την παρουσίαση του νέου μοντέλου, η VW θα μας δείξει το 2018 τη δεύτερη γενιά του e-Golf, με αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία που θα φθάνει τα 300 χλμ. με μια φόρτιση.

Πηγή: Autocar
TAG