H Lada στέλνει το νέο XRAY σε μια ειδική αποστολή 6.500 χλμ. στην Αρκτική Ρωσία

Θέλοντας να δείξει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του νέου XRAY, η Lada πραγματοποιεί ένα ταξίδι 6.500 χλμ. στην Αρκτική Ρωσία.
Σε ένα ταξίδι γεμάτο απαιτήσεις, ένα εργοστασιακό Lada XRAY μαζί με δύο ειδικά διασκευασμένα Lada Niva, ξεκίνησαν χθες για μια διαδρομή 6.500 χλμ. στην Αρκτική Ρωσία, με αφορμή τα 50ά γενέθλια της ιδιοκτήτριας της Lada AvtoVAZ.

Το Lada XRAY που συμμετέχει στην αποστολή, δεν έχει
υποστεί, σύμφωνα με την εταιρεία, καμία μετατροπή.
Πρόκειται για ένα ταξίδι που στόχο έχει να δείξει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του νέου μικρού Ρώσικου crossover, εξ ου και η Lada επέλεξε το XRAY να συμμετάσχει στην αποστολή όπως βγαίνει από το εργοστάσιο και χωρίς καμία μετατροπή.

Από την άλλη βέβαια, το XRAY σε αυτό του το ταξίδι στη Βόρεια Ρωσία δεν θα είναι μόνο του, αφού θα συνοδεύεται από δύο ειδικά διασκευασμένα Lada Niva.

Τα αυτοκίνητα αυτά διαθέτουν υψηλότερη απόσταση από το έδαφος, ενισχυμένο σασί, μπλοκέ διαφορικά, αλλά και ειδικές πλατφόρμες φόρτωσης στην οροφή τους, μαζί με ενισχυμένους προφυλακτήρες και πλαϊνά, καθώς και με extra σύστημα θέρμανσης για αντοχή στις πολικές θερμοκρασίες της Αρκτικής Ρωσίας.

Στόχος των τριών αυτοκινήτων είναι, αφού περάσουν από τις πόλεις Syktyvkar, Naryan-Mar, Kirov και Kazan, να καταλήξουν στο χωριό Varandey, το οποίο βρίσκεται στο βορειότερο σημείο της Ρωσίας, όπου θα τοποθετήσουν και μια σημαία που συμβολίζει τον εορτασμό των 50 ετών της AvtoVAZ.
TAG