Νέο αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο για τα Opel KARL, ADAM, Corsa και Astra

Η Opel προσφέρει στα μίνι KARL και ADAM, στο μικρό Corsa και το μικρομεσαίο Astra, το νέο, αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο Easytronic 3,0, με χαμηλό κόστος, καλύτερη λειτουργία και βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Πρόκειται για την 3η γενιά του κιβωτίου Easytronic, το οποίο σύμφωνα με την Opel προσφέρει πιο ομαλές αλλαγές σχέσεων και έχει καλύτερη απόκριση στις εντολές του οδηγού σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές του.

Το Easytronic διαθέτει αυτόματη λειτουργία, αλλά και μηχανική μέσω του επιλογέα ταχυτήτων, με τις 5 ταχύτητές του να έχουν μακριά κλιμάκωση, μειώνοντας τις στροφές του κινητήρα και κατά συνέπεια, την κατανάλωση καυσίμου.

Ενδεικτικά, η Opel αναφέρει ότι το Opel Astra με τον 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα των 105 ίππων και το κιβώτιο Easytronic 3,0, έχει μέση κατανάλωση 4,2 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 96 γρ./χλμ.

Από πλευράς τιμής, το κόστος του Easytronic 3,0 είναι φθηνότερο έναντι ενός παραδοσιακού αυτόματου, αφού το Opel Corsa 1,3 DTE Easytronic 5d κοστίζει στη χώρα μας 16.300 ευρώ (+600 ευρώ σε σχέση με το μηχανικό κιβώτιο), ενώ στο Astra 1,0 Turbo το κόστος είναι +700 ευρώ.
TAG