Τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί το πρώτο pick-up στην ιστορία της Mercedes!

Έρχεται το πρώτο pick-up της Mercedes, το οποίο θα δούμε σε πρωτότυπη μορφή τον Οκτώβριο στην Έκθεση του Παρισιού.
Σε 7 περίπου μήνες από σήμερα, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο, φαίνεται ότι θα δούμε τελικά το πρώτο pick-up στην ιστορία της Mercedes, το οποίο θα παρουσιαστεί εκεί σε πρωτότυπη μορφή φέροντας πιθανότατα την ονομασία «X-Class».

Μηχανικά και τεχνικά, το νέο Mercedes pick-up
θα βασιστεί πάνω στη νέα γενιά του Nissan Navara.
Οι πληροφορίες δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το βρετανικό περιοδικό AutoExpress, το οποίο επικαλείται πηγές μέσα από τη Mercedes, σύμφωνα με τις οποίες θα δούμε τη νέα X-Class αρχικά σε πρωτότυπη μορφή στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Στη συνέχεια, το πρώτο pick-up στην ιστορία της Mercedes θα πάρει το δρόμο του για την παραγωγή, ώστε ένα χρόνο αργότερα στα τέλη του 2017, να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη.

Αισθητικά, η νέα Mercedes X-Class θα επηρεαστεί από την πρόσφατη σχεδιαστική φιλοσοφία των SUV μοντέλων της μάρκας και κυρίως των GLE και GLE Coupe, έχοντας αποκλειστικά διπλοκάμπινο αμάξωμα. Στο εσωτερικό της, αναμένεται να προσφέρει αντίστοιχα ποιοτικά επίπεδα με οποιοδήποτε άλλο επιβατικό της Mercedes.

Αυτό είναι το πλαίσιο του Navara με την πίσω ανάρτηση 5
συνδέσμων, στο οποίο θα χτιστεί το pick-up της Mercedes.
Στόχος της Mercedes είναι επίσης να προσφέρει το νέο της pick-up σε δύο κύριες εκδόσεις, μια με χαρακτηριστικά ενός επαγγελματικού μοντέλου, αλλά με «Mercedes» εσωτερικό, και μια με χαρακτηριστικά ενός πολυτελούς επιβατικού αυτοκινήτου, εξοπλισμένου με ακριβά δέρματα, ξύλο κ.ο.κ.

Τεχνικά και μηχανικά, η νέα Mercedes X-Class θα βασιστεί πάνω στη νέα γενιά του Nissan Nivara και κυρίως, στη διπλοκάμπινη έκδοση του ιαπωνικού pick-up, που διαθέτει πλαίσιο με πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

Όσον αφορά τέλος στους κινητήρες του, το νέο pick-up θα έχει αρχικά τον προερχόμενο επίσης από το Navara, 2,3 λίτρων 4κύλινδρο diesel των 190 ίππων, ενώ θα δούμε και 6κύλινδρους κινητήρες diesel και βενζίνης στη γκάμα. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και υβριδική, plug-in έκδοση αργότερα στη γκάμα, ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η παρουσία του πρώτου pick-up της Mercedes.
TAG