Το νέο Fiat Mobi είναι ένα μίνι crossover με ιδιαίτερη σχεδίαση (+video)

Με στοιχεία από crossover, το Fiat Mobi είναι ένα ιδιαίτερο μίνι που προς το παρόν προορίζεται μόνο για τη Νότια Αμερική.
Η Fiat αποκάλυψε στη Βραζιλία το νέο Mobi, ένα μοντέλο της μίνι κατηγορίας με στοιχεία από crossover και εμφάνιση που δεν μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο της ιταλικής φίρμας.

Οι διαστάσεις του Mobi είναι μικρές, ενώ ο κινητήρας του είναι
ένα μοτέρ βενζίνης-αιθανόλης με 73-75 ίππους αντίστοιχα.
Το Mobi έχει συνολικό μήκος μόνο 3,566 μέτρων, πλάτος 1,633 μέτρων και ύψος έως 1.550 χλστ. Το αμάξωμά του είναι 5θυρο και η όλη σχεδίασή του χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα εμπρόσθια φωτιστικά που πλαισιώνουν την ευμεγέθη μάσκα, μαζί με το κάθετο πίσω τμήμα, με τη γυάλινη πόρτα και τα επίσης μεγάλα φώτα.

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση παραπέμπει σε αυτή του Fiat Panda, όμως συνολικά δείχνει πιο λιτή, με μικρό σε μέγεθος πίνακα οργάνων και σχεδόν ανεξάρτητη οθόνη για το σύστημα infotainment πάνω στην κονσόλα. Το πορτ-μπαγκάζ έχει όγκο από 215 έως 235 λίτρα.
Η σχεδίαση στο εσωτερικό είναι απλή, με την οθόνη αφής για
το σύστημα infotainment να ξεχωρίζει πάνω στην κονσόλα.

Στο πεδίο του κινητήρα, το νέο Fiat Mobi διαθέτει έναν τετρακύλινδρο 1.000άρη διπλού καυσίμου (βενζίνης-αιθανόλης), με 73 ίππους και 93 Nm ροπής στη βενζινοκίνητη λειτουργία του ή με 75 ίππους και 97 Nm ροπής όταν τροφοδοτείται με αιθανόλη.

Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται είναι 5 σχέσεων, μηχανικό, που στέλνει τη ροπή στον εμπρόσθιο άξονα. Οι επιδόσεις είναι μέτριες, αφού το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 14,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 153 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά τέλος στη γκάμα του, η Fiat προσφέρει τις εκδόσεις Way και Way On, πέρα από τις βασικές, που προσφέρουν πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών και ράγες οροφής, τονίζοντας περαιτέρω τον crossover χαρακτήρα του νέου Mobi.

Δείτε το video της παρουσίασης του νέου Fiat Mobi.


                       
TAG