Στο «σφυρί» μια αυθεντική Jaguar C-Type - αναμένεται να φθάσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Αυτή η πολύ σπάνια και αυθεντική Jaguar C-Type θα δημοπρατηθεί από τον Bohnams τον Μάιο στο Μονακό.
Στην επερχόμενη δημοπρασία Les Grandes Marques που θα γίνει από τον οίκο Bonhams στο Μονακό στις 13 Μαΐου, μεγάλος σταρ της βραδιάς θα είναι αυτή η εκπληκτική αυθεντική Jaguar C-Type, η τιμή της οποία αναμένεται να φθάσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ιστορία αυτής της C-Type περιλαμβάνει τη συμμετοχή
της σε σημαντικούς αγώνες της δεκαετίας του '50.
Η εν λόγω Jaguar C-Typer έχει αριθμό σασί XKC 011 και θεωρείται ότι είναι η πιο αυθεντική εναπομείνασα C-Type. Άλλωστε, το αυτοκίνητο είναι ένα από τις 53 μόνο C-Type που φτιάχτηκαν από τη Jaguar μεταξύ του 1951 και του 1952, για χρήση αποκλειστικά σε αγώνες.

Με αριθμό σασί XKC 011, αυτή η Jaguar C-Type θεωρείτε ότι
είναι η πιο αυθεντική εναπομείνασα από τις 53 που φτιάχτηκαν.
Η ιστορία της αναφέρει ότι κατασκευάστηκε το 1952 και πήρε μέρος στον αγώνα των 9 ωρών του Goodwood με οδηγούς τον Sir Stirling Moss και τον Peter Walker, όπου τερμάτισε 5η. Το 1953, το αυτοκίνητο πήρε μέρος με το Moss στον αγώνα του Mille Miglia, όπου δεν τερμάτισε λόγω μηχανικού προβλήματος. Το 1953 βρέθηκε επίσης στην 4η θέση του British Empire Trophy.

Παρά την αγωνιστική της εμπλοκή, η Jaguar C-Type με αριθμό σασί XKC 011 δεν ενεπλάκη ποτέ σε ατύχημα, με τον κινητήρα και το εσωτερικό της να είναι στη αυθεντική, πρώτη κατάσταση.

Εξ ου άλλωστε και ο οίκος Bonhams αναμένει στη δημοπρασία του Μαΐου στο Μονακό, αυτή η C-Type να πιάσει μια τιμή κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ, όντας και ένας από τους σταρ της βραδιάς.

Δείτε εδώ περισσότερα στοιχεία για τη Jaguar C-Type της δημοπρασίας.
TAG