Νέο R6: Η Audi ετοιμάζει τη δική της Porsche Boxster/Cayman

Η Audi ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο R6 μαζί με την Porsche, το οποίο θα καλύψει το κενό μεταξύ του Audi TT και του R8.
Η Audi σε συνεργασία με την Porsche ετοιμάζει για πρώτη φορά ένα ολοκαίνουργιο κουπέ μοντέλο, που θα ονομαστεί «R6» και θα κλείσει το κενό μεταξύ του Audi TT και του κορυφαίου R8, παρέχοντας δύναμη και εκρηκτικές επιδόσεις.

Η «ανοικτή» έκδοση του Audi R6 θα βασιστεί πάνω στο
εικονιζόμενο πρωτότυπο e-tron Spyder της γερμανικής φίρμας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Γερμανία, για την εξέλιξη του νέου R6 η Audi έχει στραφεί στην Porsche, η οποία θα παρέχει την τεχνογνωσία της από την εξέλιξη της νέας γενιάς των Boxster και Cayman.

Στόχος μάλιστα της Audi είναι το νέο της κουπέ να έχει, όπως συμβαίνει και στην Porsche, δύο εκδόσεις αμαξώματος, μια κουπέ και μια spider (κάμπριο), με την Porsche να προσφέρει το πάτωμα για το νέο μοντέλο.

Στο πεδίο των μηχανικών του συνόλων, το R6 αναμένεται να λάβει όχι τους νέους 4κύλινδρους turbo της Porsche που έχουμε δει στην 718 Boxster, αλλά τον 5κύλινδρο 2,5 λίτρων TFSI κινητήρα βενζίνης της Audi, με ισχύ κοντά στους 400 ίππους. Η κίνηση αναμένεται να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω της τετρακίνησης quattro.

Σε ό,τι αφορά τέλος στη σχεδίαση του νέου μοντέλου, η έμπνευση θα έρθει για την κουπέ έκδοση από το πολύ δυναμικό πρωτότυπο Audi quattro του 2010 (στην 1η φωτογραφία), με την ανοικτή εκδοχή του νέου Audi R6 να εμπνέεται από το πρωτότυπο e-tron Spyder του 2009. Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα του νέου μοντέλου αναμένεται άκρως δυναμική.
TAG