Ο Pininfarina ετοιμάζει για τη Mahindra ένα super ηλεκτρικό sportscar!

Βασισμένο πάνω στο εντυπωσιακό πρωτότυπο H2 Speed θα είναι το ηλεκτρικό sportscar, που ετοιμάζει ο Pininfarina για τη Mahindra.
Μετά την εξαγορά του ιστορικού σχεδιαστικού οίκου του Pininfarina από την ινδική Mahindra, σειρά παίρνει το πρώτο project που θα ετοιμάσουν οι Ιταλοί για το νέο τους ιδιοκτήτη, το οποίο θα είναι ένα ηλεκτρικό sportscar με super σχεδίαση.

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Mahindra αναμένεται να διαθέτει
κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και δύο ηλεκτροκινητήρες.
Η Mahindra έχει αποκτήσει αρκετή τεχνογνωσία στο πεδίο των ηλεκτρικών μοντέλων με τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Formula E και αυτή η τεχνογνωσία θα περαστεί και στο δρόμο μέσω του νέου της ηλεκτρικού sportscar.

Το νέο μοντέλο που εξελίσσεται από τον Pininfarina θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο H2 Speed που παρουσίασε ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος στην περασμένη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, έχοντας ένα άκρως δυναμικό design.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστά περαιτέρω στοιχεία για το αυτοκίνητο, όμως το πρωτότυπο έπαιρνε κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι τροφοδοτούνταν από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Αυτή η λύση αναμένεται να περάσει στην παραγωγή, αν και στόχος της Mahindra είναι να προσφερθεί και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με τροφοδοσία από μπαταρίες.

Περισσότερα για αυτό το άκρως ενδιαφέρον ιταλο-ινδικό αυτοκίνητο αναμένουμε μέσα στη χρονιά, με τη Mahindra να δείχνει αποφασισμένη να εισέλθει δυναμικά και στα ηλεκτρικά μοντέλα.
TAG