Η BMW παρουσιάζει τη νέα γενιά της θωρακισμένης X5

Προστασία επιπέδου 6, για αντοχή σε επίθεση ακόμη και από πυροβόλα όπλα, προσφέρει η νέα BMW X5 Security Plus.
Στη Διεθνή Έκθεση Εξοπλισμού για την Αστυνομία της Λειψίας της Γερμανίας, η BMW παρουσίασε τη νέα γενιά της θωρακισμένης X5, που στόχο έχει να προστατέψει στο ακέραιο τους σημαντικούς επιβάτες της.

Όλοι οι χειρισμοί των διαφόρων συστημάτων προστασίας
γίνονται από το ειδικό πάνελ στο τούνελ της κονσόλας.
Εν πρώτης όψεως η θωρακισμένη BMW X5 Security Plus δεν ξεχωρίζει από μια οποιαδήποτε X5, αφού στόχος της BMW είναι το αυτοκίνητο να μην «φωνάζει» για τη διαφορετικότητά του.

Από εκεί και πέρα όμως, αυτή η X5 έρχεται με μια σειρά από ενισχύσεις και βελτιώσεις, που της δίνουν τη δυνατότητα να καλύπτει τις νόρμες προστασίας της κλάσης 6, αφήνοντας σώους και αβλαβείς τους επιβάτες της ακόμη και ύστερα από επίθεση αυτόματων πυροβόλων όπως ένα AK-47 (το γνωστό μας Καλάζνικοφ).

Τα αλεξίσφαιρα τζάμια αντέχουν σφαίρες ακόμη και από
Καλάζνικοφ, ενώ προστατεύουν και από τα θραύσματά τους.
Τα τζάμια έχουν κατασκευαστεί όχι μόνο για να αντέξουν σε σφαίρες, αλλά ακόμη και εάν σπάσουν, να προστατεύσουν τους επιβάτες τους από θραύσματα. Αντίστοιχα οι τροχοί ακόμη και εάν πυροβοληθούν δεν σκάνε και δίνουν τη δυνατότητα στην X5 να ξεφύγει από τους διώκτες της.

Παράλληλα, η BMW X5 Security Plus διαθέτει ειδικό σύστημα επικοινωνίας από το εσωτερικό με άτομα που βρίσκονται εκτός του οχήματος, ενώ μέσω του ειδικού συστήματος συναγερμού επίθεσης, αυτόματα κλειδώνουν οι πόρτες και τα παράθυρα, αλλά και ενεργοποιούνται τα εξωτερικά φλας και η σειρήνα, για ακόμη πιο γρήγορη διαφυγή από μια δύσκολη κατάσταση.

Στο πεδίο του κινητήρα τέλος, η BMW εφοδιάζει τη θωρακισμένη X5 με τον ισχυρό V8 TwinPower Turbo βενζινοκινητήρα των 450 ίππων, που συνδυάζεται με τετρακίνηση xDrive, δίνοντας τη δυνατότητα κίνησης ακόμη και σε off road εδάφη.
TAG