Πώς θα σας φαινόταν ένα Dacia κάμπριο;

Το νέο Aventurier είναι μια σχεδιαστική πρόταση για το πρώτο κάμπριο στην ιστορία της Dacia.
Μπορεί η Dacia να μην έχει στα σχέδιά της να μας φέρει ένα κάμπριο μοντέλο σύντομα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ρουμάνοι δεν μπορούν να ονειρεύονται, όπως μπορείτε να δείτε και από τα σχέδια που δημιούργησε το Three Dstudiomax Puiu από τη βαλκανική χώρα.

Οι γραμμές του αμαξώματος θυμίζουν αυτές προηγούμενων
αμερικάνικων κάμπριο, χωρίς να παραπέμπουν σε άλλα Dacia.
Όπως αναφέρεται στις δύο γραμμές που συνοδεύουν τις φωτογραφίες, πρόκειται για την πρόταση του ρουμάνικου studio σχεδίασης για ένα πρωτότυπο 5θέσιο κάμπριο της Dacia, που μπορεί να ονομαστεί «Aventurier».

Οι γραμμές του είναι μεν ενδιαφέρουσες, ωστόσο μας θυμίζουν αμερικάνικα κάμπριο μοντέλα της περασμένης δεκαετίας ή ακόμη και της δεκαετίας του '90. Εμείς, διακρίνουμε στο εμπρόσθιο τμήμα τη χαρακτηριστικά μάσκα της Dacia, όμως όλα τα υπόλοιπα τμήματα (προφυλακτήρας, φώτα, καπό κ.λπ.) δεν θυμίζουν κάποιο μοντέλο της εταιρείας.

Αντίστοιχα και στο πίσω μέρος, η σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων είναι διαφορετική από αυτή των μοντέλων της Dacia, με το διαχύτη και τις διπλές εξατμίσεις να προσδίδουν και έναν πιο σπορ χαρακτήρα.

Φυσικά, τα σχέδια του Three Dstudiomax Puiu δεν πρόκειται ποτέ να οδηγήσουν σε ένα μοντέλο παραγωγής, όμως σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και ίσως δώσει μια μικρή ώθηση στην εταιρεία να ασχοληθεί και με κάτι το διαφορετικό.

Περισσότερες φωτογραφίες και σχέδια του πρωτότυπου μπορείτε να δείτε εδώ.
TAG