Νέα Ferrari 488 GTB με εξάτμιση της Akrapovic

Η κορυφαία κατασκευάστρια εξατμίσεων υψηλής απόδοσης Akrapovic παρουσίασε τη νέα της πρόταση για τη Ferrari 488 GTB, η οποία προσφέρει extra δύναμη και βελτιώνει το ηχητικό αποτέλεσμα του ιταλικού supercar.

Σύμφωνα με την Akrapovic, η εξέλιξη της εξάτμισης για την Ferrari 488 GTB απαίτησε μια σειρά από ειδικές τεχνικές κατασκευής και σχεδίασης, μαζί με τη χρήση των πλέον προηγμένων υλικών, που φροντίζουν ώστε να μειωθεί το βάρος, σε συνδυασμό με την αύξηση της δύναμης και την βελτίωση του ήχου.

Έτσι, η νέα εξάτμιση έχει κατασκευαστεί πλήρως από τιτάνιο, που μειώνει το βάρος κατά 35,2% σε σχέση με την εργοστασιακή. Επίσης, οι σωλήνες που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι μεγαλύτερης διαμέτρου, για να βοηθήσουν την εξαγωγή των καυσαερίων και κατά συνέπεια, την απόδοση του κινητήρα.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στο πεδίο του ήχου, ώστε η νέα εξάτμιση να προσφέρει ένα πιο δυναμικό ηχητικό αποτέλεσμα, χωρίς να αυξάνει τα decibel. Στην αισθητική, η Akrapovic έχει φροντίζει ώστε οι απολήξεις να κατασκευαστούν εξωτερικά από ανθρακονήματα, ταιριάζοντας απόλυτα με το πίσω μέρος της Ferrari 488 GTB.

Σαν extra η Akrapovic προσφέρει επίσης και τη δυνατότητα αύξησης των ντεσιμπέλ του ήχου, ιδίως στις υψηλές στροφές του κινητήρα για ακόμη πιο δυναμικό αποτέλεσμα, ενώ δίνεται η δυνατότητα αφαίρεσης του καταλυτικού μετατροπέα, για ακόμη περισσότερη ισχύ.
TAG