Έρχεται βασισμένη πάνω στη Giulia η νέα Alfa Romeo Stelvio

Με τον V6 κινητήρα της Giulia Quadrifoglio θα λανσαριστεί το νέο SUV Stelvio, που θα βασιστεί άλλωστε στη νέα Giulia.
Η Alfa Romeo, μετά το λανσάρισμα της νέας Giulia, επικεντρώνεται πλέον στο νέο της SUV που ετοιμάζει, το οποίο θα ονομαστεί «Stelvio» και θα βασιστεί πάνω στη νέα μεσαία Alfa.

Η νέα Giulia θα δανείσει επίσης στη Stelvio το πισωκίνητο
πάτωμά της, αλλά και τους υπόλοιπους κινητήρες της.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, όπως ακριβώς συνέβη με τη Giulia, έτσι και η Alfa Romeo Stelvio θα παρουσιαστεί πρώτα με την κορυφαία της έκδοση που θα φέρει τον ίδιο 2,9 λίτρων twin-turbo V6 με τη Giulia Quadrifoglio.

Η ισχύς της νέας top έκδοσης της Stelvio αναμένεται να μην είναι τόσο υψηλή όσο στη Giulia Quadrifoglio (510 άλογα), αλλά να έχει λιγότερα άλογα και περισσότερη ροπή (600 Nm στη Giulia). Η έκδοση αυτή στη Stelvio δεν θα ονομαστεί «Quadrifoglio».

Από εκεί και πέρα, το νέο μεσαίο SUV της Alfa Romeo θα λάβει τα ίδια υπόλοιπα μηχανικά σύνολα της Giulia, δηλαδή τον 2,2 λίτρων diesel των 150, 180 και 210 ίππων, αλλά και τον 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα των 200, 250 και 280 ίππων.

Η μετάδοση της κίνησης θα μεταδίδεται ανάλογα με την έκδοση, στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς, μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Από πλευράς παραγωγής, η νέα Alfa Romeo Stelvio αναμένεται το 2017, για να τοποθετηθεί στη γκάμα δίπλα από τη νέα Giulia.
TAG