Η Mercedes S 500 e θα είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία με ασύρματη φόρτιση!

Το πρώτο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία με ασύρματη φόρτιση θα είναι από το 2017 η υβριδική Mercedes S-Class.
Θέλοντας να κορυφώσει την τεχνολογική υπεροχή της S-Class, η Mercedes θα προσφέρει από την επόμενη χρονιά στην κορυφαία S 500 e Plug-In Hybrid την τεχνολογία της ασύρματης φόρτισης των μπαταριών της, όντας το πρώτο υβριδικό παραγωγής με αυτό το σύστημα.

Με τη νέα ασύρματη φόρτιση, η S 550 e θα πρέπει απλώς να
οδηγείται πάνω από το πηνίο φόρτισης, για να αρχίσει η φόρτιση.
Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει στην S 500 e τη δυνατότητα φόρτισης των μπαταριών της άνευ καλωδίου, αφού θα τοποθετηθεί στο πάτωμά της ένα ειδικό μεταλλικό πηνίο και ένα αντίστοιχο στο δάπεδο του γκαράζ του ιδιοκτήτη, που θα φορτίζουν τις μπαταρίες μέσω του μαγνητικού πεδίου μεταξύ των πηνίων.

Το όλο σύστημα θα φορτίζει στις 3,6 κιλοβατώρες, επιτρέποντας έτσι στη Mercedes S 500 e Plug-In Hybrid να αυξήσει και τη χωρητικότητα των μπαταριών της, που πλέον θα μπορούν να αποθηκεύσουν 13,5 kWh ενέργειας (+55%), αυξάνοντας την ηλεκτρική της αυτονομία.

Σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα της αυτόματης φόρτισης θα λύσει τα χέρια του ιδιοκτήτη της υβριδικής S-Class, αφού το μόνο που θα κάνει για να φορτίσει τις μπαταρίες, είναι να οδηγήσει το αυτοκίνητο πάνω από το πηνίο στο έδαφος και να το ευθυγραμμίσει με το πηνίο του δαπέδου της S-Class, για να ξεκινήσει η φόρτιση. Η τεχνολογία αυτή αναμένεται να εξαπλωθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.
TAG