Η Rolls-Royce παρουσιάζει την απόλυτη φουτουριστική λιμουζίνα του μέλλοντος (+video)

Με άκρως φουτουριστική σχεδίαση και προηγμένη τεχνολογία, η νέα πρωτότυπη Rolls-Royce μας δείχνει το μέλλον της φίρμας.
Μετά τη BMW και τη Mini σειρά παίρνει η Rolls-Royce, η τρίτη μάρκα του BMW Group, για να μας παρουσιάσει το δικό της πρωτότυπο Vision Next 100, το οποίο μας δείχνει το τι πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον από τις χλιδάτες λιμουζίνες της βρετανικής φίρμας.

Ο ιδιοκτήτης της μελλοντικής αυτής Rolls, θα μπορεί να
διαμορφώσει πλήρως στα δικά του θέλω το αμάξωμά της.
Το πρωτότυπο φέρει την κωδική ονομασία 103EX και διαθέτει ένα χειροποίητο αμάξωμα, φτιαγμένο από τα πλέον προηγμένα υλικά. Όπως και τα άλλα δύο πρωτότυπα του BMW Group, έτσι και αυτό διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Το πρωτότυπο είναι 100% αυτόνομο και στο εσωτερικό του
παρέχει άνεση και άκρατη πολυτέλεια στους επιβάτες του.
Στα χαρακτηριστικά του Vision Next 100 της Rolls-Royce περιλαμβάνεται και η δυνατότητα που δίνει στον μελλοντικό του ιδιοκτήτη να διαμορφώσει το design του, το σχήμα και το μέγεθός του όπως ακριβώς αυτός επιθυμεί. Με αυτό τον τρόπο, η Rolls επιστρέφει μεν στο παρελθόν της όπου κατασκεύαζε τα αμαξώματα των λιμουζινών της κατά παραγγελία, χρησιμοποιώντας όμως πλέον την πιο προηγμένη τεχνολογία.

Το παχύ χαλί στο δάπεδο, το ακριβό ξύλο στα πλαϊνά, αλλά και
ο top σε ποιότητα καναπές, τονίζουν την εσωτερική πολυτέλεια.
Στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης, το πρωτότυπο της βρετανικής εταιρείας είναι 100% αυτόνομο χωρίς να δίνει όπως τα πρωτότυπα της BMW και της Mini, τη δυνατότητα οδήγησής του στους επιβάτες του. Αντίθετα, διαθέτει έναν ψηφιακό βοηθό και σοφέρ, που προβάλλεται με τη μορφή της Ελέανορ, του γνωστού αγαλματιδίου της Rolls-Royce, ο οποίος φροντίζει όχι μόνο να «οδηγεί» το αυτοκίνητο, αλλά να προσφέρει στους επιβάτες του πλήρη γραμματειακή υποστήριξη.

Στο εσωτερικό του πρωτότυπου της Rolls-Royce υπάρχει επίσης ένας μεγάλος και πολυτελής καναπές για τους επιβάτες του, αλλά και μια υψηλής ευκρίνειας οθόνη στο εμπρόσθιο τμήμα της καμπίνας, που προβάλλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Εξωτερικά, ξεχωρίζουν οι λεπτοί 28 ιντσών τροχοί που αποτελούνται από 65 τμήματα αλουμινίου και έχουν περιβληθεί από το αμάξωμα σαν ένα φουτουριστικό καταμαράν.

Σε ό,τι αφορά στην κίνησή του, το 103EX είναι φυσικά ηλεκτρικό, χωρίς η Rolls-Royce να ανακοινώνει λεπτομέρειες για αυτό. Οι διαστάσεις του, στα 5,9 μέτρα μήκους και 1,6 μέτρα ύψους, μας αποκαλύπτουν ότι μπορεί να αποτελέσει τον μελλοντικό απόγονο της κορυφαίας Rolls-Royce Phantom.

Δείτε το επίσημο βίντεο της Rolls-Royce από το φουτουριστικό της πρωτότυπο.


           
TAG