Mini Vision Next 100: Το μέλλον του Mini είναι εδώ! (+video)

Με προηγμένη τεχνολογία και φουτουριστικό design, το πρωτότυπο Vision Next 100 μας αποκαλύπτει το μέλλον του Mini.
Πιστή στις δεσμεύσεις της, η BMW παρουσιάζει το δεύτερο φουτουριστικό πρωτότυπο της φετινής χρονιάς, που μας δείχνει το που θα πορευτούν οι μάρκες της εταιρείας και εν προκειμένω η Mini, στα επόμενα χρόνια.

Καθαρές γραμμές για το αμάξωμα και παρμπρίζ το οποίο
κατεβαίνει πολύ χαμηλά μέχρι τη μάσκα του πρωτότυπου.
Το νέο πρωτότυπο Mini Vision Next 100 δημιουργήθηκε, όπως και το BMW Vision Next 100 των αρχών Μαρτίου, με αφορμή τη φετινή συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της BMW. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρωτότυπο που μας δείχνει το μέλλον του μικρότερου μοντέλου του BMW Group, δίνοντας έμφαση φυσικά στις καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές.

Οι διαστάσεις είναι μικρότερες του σημερινού Mini, όμως η
εταιρεία υπόσχεται πολύ καλούς χώρους στο εσωτερικό.
Αρχικά, το πρώτο στοιχείο που ξεχωρίζει είναι οι «καθαρές» γραμμές της σχεδίασης του ενός όγκου αμαξώματός του πρωτότυπου, χωρίς παραδοσιακό καπό, αλλά με εμπρόσθιο παρμπρίζ που ξεκινά από την οροφή και καταλήγει πάνω στη διάφανη μάσκα.

Χαρακτηριστική είναι και η σχεδίαση των τροχών, που έχουν φτιαχτεί ώστε η εξωτερική τους επιφάνεια να είναι σταθερή και να γυρίζει μόνο το πίσω μέρος τους μαζί με το ελαστικό. Ένα ακόμη στοιχείο τεχνολογίας αποτελούν τα πολύ λεπτά LED φωτιστικά εμπρός, μαζί με τα επίσης λεπτά πίσω, που δημιουργούν μια έξτρα αεροτομή.

Από πλευράς διαστάσεων, το πρωτότυπο έχει μήκος 3.620 χλστ., όντας 270 χλστ. πιο κοντό από το σύγχρονο Mini, ωστόσο έχει γίνει αρκετή δουλειά ώστε να μην υπάρχει καμία έκπτωση χώρων. Άλλωστε έχει ελευθερωθεί αρκετός χώρος από τη μη χρήση κάποιου κινητήρα εσωτερικής καύσης και όλων των περιφερειακών που αυτός απαιτεί, αφού υπάρχει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης στο πίσω μέρος, χωρίς πάντως να δίνονται στη δημοσιότητα περαιτέρω στοιχεία για αυτό.

Ράφι αντί για ταμπλό στο εσωτερικό και ψηφιακές οθόνες για τα
πάντα. Το τιμόνι κρύβεται όταν επιλεγεί η αυτόνομη οδήγηση.
Στο πεδίο της τεχνολογίας, η Mini έχει εφοδιάσει το πρωτότυπο με μια σειρά από προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, αφού π.χ. το Vision Next 100 έχει τη δυνατότητα να φθάσει αυτόνομα οπουδήποτε ο ιδιοκτήτης του επιθυμεί για να τον παραλάβει, έχοντας προγραμματίσει από πριν όποια στοιχεία προσωποποίησης αυτός επιθυμεί.

Μέσω αυτού του κεντρικού περιστροφικού διακόπτη ο οδηγός
χειρίζεται όλα τα συστήματα και λειτουργίες του αυτοκινήτου.
Πάντως, η Mini υπόσχεται ότι από πλευράς επιδόσεων το πρωτότυπο θα βρίσκεται στα επίπεδα του κορυφαίου John Cooper Works, όπως και στα χαρακτηριστικά της οδικής του παρουσίας.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί το Mini Vision Next 100 επενδύει ακόμη περισσότερο από το αμάξωμα στην απλότητα και έτσι συναντούμε απλά ένα ράφι αντί για ταμπλό, με ένα κεντρικό στρογγυλό μόνιτορ και λεπτές οθόνες στα πλευρά του. Το τιμόνι, έχει τη δυνατότητα να κρύβεται στο κέντρο του ραφιού, όταν επιλεγεί η αυτόνομη οδήγηση.

Ο οδηγός μπορεί να χειριστεί μια σειρά από διαφορετικά συστήματα του πρωτότυπου μέσω ενός στρογγυλού περιστροφικού διακόπτη στο κέντρο του ραφιού-ταμπλό, επιλέγοντας π.χ. το mode της αυτόνομης οδήγησης, τι επιθυμεί για την ψυχαγωγία του, τα οδικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου κ.ο.κ. Ανάλογα με το set up που επιλεγεί, το σύστημα αλλάζει και τα χρώματα στο εσωτερικό του Mini Vision Next 100.

Δείτε το εντυπωσιακό video του νέου πρωτότυπου της Mini.


            
TAG