Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Mercedes

Ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό SUV στις διαστάσεις της GLC ετοιμάζει η Mercedes για την Έκθεση του Παρισιού.
Η Mercedes δεν θα μπορούσε να αφήσει τον ανταγωνισμό να «παίζει» μόνος του και έτσι, μετά την Audi που εξελίσσει πυρετωδώς το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, και η εταιρεία με το αστέρι θα μας δείξει το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο του είδους, στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Mercedes θα βασιστεί σε μια
νέα πλατφόρμα, ενώ θα έχει και εντελώς νέα εμφάνιση.
Το νέο μοντέλο θα το δούμε σε πρωτότυπη μορφή, αφού το λανσάρισμά του είναι προγραμματισμένο για το 2019. Θα είναι το πρώτο από μια σειρά νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Mercedes που θα δούμε μέχρι το 2020 όπως σας έχουμε ξαναγράψει, μέσω των οποίων εκτός του εγχώριου ανταγωνισμού, η εταιρεία θα αντιμετωπίσει και την επικείμενη επέλαση της Tesla στην Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή, το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο της Mercedes ολοκληρώνει την κατασκευή του στα κεντρικά της Στουτγκάρδης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του, το design του, το εσωτερικό του, οι διαστάσεις του και το γενικότερο τεχνολογικό του προφίλ, θα είναι μια ξεκάθαρη πρώτη αποκάλυψη το που θα πορευτεί η εταιρεία στο ηλεκτρικό της μέλλον.

Παράλληλα, το νέο πρωτότυπο θα μας δώσει και μια πρώτη γεύση από τη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της Mercedes, η οποία θα αποτελέσει τη βάση και για τα μελλοντικά υδρογονοκίνητα μοντέλα της.

Ειδικά τέλος για το design, το νέο ηλεκτρικό SUV θα ακολουθήσει μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία, που έχει οριστεί από το σχεδιαστικό τμήμα της Mercedes έχοντας λάβει υπόψιν της τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για το νέο μοντέλο αναμένουμε στο Παρίσι στις αρχές Οκτωβρίου.
TAG