Έρχεται με 1.300 άλογα το πρώτο υπέρ-αυτοκίνητο της Mercedes!

Την παρουσίαση ενός νέου υπέρ-αυτοκινήτου 1.300 ίππων φαίνεται ότι η ετοιμάζει η Mercedes για το 2017.
Ετοιμάζοντας μια κίνηση υπεροχής, η Mercedes εξελίσσει το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της, το οποίο θα τοποθετηθεί στην ίδια κατηγορία με αυτή των Bugatti Chiron και Aston Martin AM-RB 001, προσφέροντας θηριώδη δύναμη και κορυφαίες επιδόσεις.

Το υπέρ-αυτοκίνητο της Mercedes θα είναι υβριδικό, με
βενζινοκινητήρα 1.000 ίππων και ηλεκτροκινητήρες 300 ίππων.
Η νέα υπέρ-Mercedes αναμένεται να ντεμπουτάρει το 2017, όταν και η γερμανική εταιρεία γιορτάζει τα 50 χρόνια από την γέννηση του αγωνιστικού της τμήματος AMG.

Το όνομα της νέας top Mercedes αναμένεται να είναι «R50»,
για τα 50 χρόνια της AMG που συμπληρώνονται το 2017.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από τη Γερμανία, για την κίνηση της νέας Mercedes θα υπάρχει ένας turbo 2λιτρος βενζινοκινητήρας 1.000 ίππων, που θα συνδυαστεί με δύο ηλεκτροκινητήρες 300 ίππων, με τη συνδυαστική ισχύ να αγγίζει τα 1.300 άλογα.

Η διάταξη του υβριδικού συστήματος αναμένεται να ορίζει ότι ο βενζινοκινητήρας θα στέλνει τη δύναμή του στους πίσω τροχούς και οι ηλεκτροκινητήρες στους εμπρός. Επίσης, ένα μονοκόκ σασί από ανθρακονήματα θα κρατήσει το βάρος χαμηλά (περί τα 1.300 κιλά), βοηθώντας τις επιδόσεις που αναμένονται εκρηκτικές.

Η τιμή της νέας Mercedes αναμένεται να αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ονομασία της είναι πολύ πιθανό να είναι «R50», ώστε να υπάρξει και η απαραίτητη σύνδεση με τα 50 χρόνια της AMG το 2017.

Για όλα τα παραπάνω, εμείς προς το παρόν κρατάμε «μικρό καλάθι», όχι τόσο λόγω αμφιβολιών για τη δυνατότητα της Mercedes και της AMG να κατασκευάσουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο, αλλά κυρίως λόγω των 1.000 ίππων από 2λιτρο turbo μοτέρ, κάτι το οποίο εάν συμβεί, τότε θα έχουμε να κάνουμε μακράν με τον ισχυρότερο δίλιτρο κινητήρα που έχει μπει ποτέ σε μοντέλο παραγωγής.

Πηγή: GTSpirit
TAG