Η νέα Bugatti Chiron των 1.500 ίππων πάει για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας!

Η Bugatti Chiron θα επιχειρήσει να καταρρίψει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής, που κατέχει η Veyron.
Από το 2010 η Bugatti Veyron Super Sport κατέχει το ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτων παραγωγής και πλέον, η νέα Chiron θα επιχειρήσει να το καταρρίψει, ξεπερνώντας την επίδοση των 431 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τις τεχνικές και μηχανικές δυνατότητές της,
υπολογίζεται ότι η Chiron μπορεί να φτάσει τα 463 χλμ./ώρα.
Με 1.500 άλογα ισχύος και 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δλ., η Bugatti Chiron είναι ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα του πλανήτη. Πλέον όμως, η εταιρεία ετοιμάζεται για να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο ρεκόρ, επιχειρώντας να καταρρίψει την υψηλότερη τελική ταχύτητα από αυτοκίνητο παραγωγής, που κατέχει η προκάτοχος της Chiron, η Veyron, στην έκδοση Super Sport.

Για την επίτευξη του ρεκόρ, αναμένεται η Bugatti να μας φέρει
μια ακόμη πιο top Chiron, όπως η Veyron Super Sport.
Το ρεκόρ είχε γίνει το 2010 στην πίστα δοκιμών της VW στο Ehra-Lessien της Γερμανίας, από τον πρώην οδηγό αγώνων Pierre-Henri Raphanel, ο οποίος είχε φθάσει στα 431 χλμ./ώρα.

Η Chiron, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του Προέδρου της Bugatti, του Wolfgang Durheimer στο βρετανικό τύπο, μπορεί να φθάσει πολύ πιο ψηλά και πιστεύεται ότι με βάση το τεχνικό και μηχανικό της υπόβαθρο, η νέα δημιουργία της Bugatti μπορεί να αγγίξει τα 463 χλμ./ώρα!

Βέβαια, για να συμβεί αυτό πρέπει να αρθεί ο περιοριστής ταχύτητας του μοντέλου, που σήμερα είναι στα 420 χλμ./ώρα και σίγουρα, περιμένουμε μια νέα αντίστοιχη έκδοση όπως η Veyron Super Sport (περιορισμένης παραγωγής με 1.200 άλογα αντί 1.001 της «απλής») και για τη Chiron. Σε κάθε περίπτωση το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον μετράμε αντίστροφα για το νέο ρεκόρ.
TAG