Στους δρόμους το 2017 το νέο Nissan Juke

Έρχεται στις αρχές του 2017 το νέο Nissan Juke, με νέα σχεδίαση που θα προκύψει από το περσινό πρωτότυπο Gripz.
Τη δεύτερη γενιά του μικρού crossover Juke ετοιμάζει η Nissan, με το νέο μοντέλο να έρχεται το 2017 βασισμένο πάνω στο περσινό πρωτότυπο Gripz της ιαπωνικής φίρμας.

Η δεύτερη γενιά του Juke θα βασιστεί πάνω σε νέα πλατφόρμα,
μεγαλώνοντας σε διαστάσεις σε σχέση με το τωρινό μοντέλο.
Το δεύτερης γενιάς Nissan Juke, σύμφωνα με λεγόμενα του κ. Shiro Nakamura, Αντιπρόεδρου της Nissan, θα έχει πολλά κοινά σχεδιαστικά με το υπάρχον Juke, όμως σύμφωνα και με το πρωτότυπο Gripz, η σχεδίασή του θα είναι πιο συμβατική και πιο κοντά σε αυτή των υπολοίπων μοντέλων της Nissan.

Η βάση του θα είναι η νεότερη μικρομεσαία πλατφόρμα της Renault-Nissan, πάνω στην οποία βασίζεται το Qashqai, αλλά και τα νέα Renault Megane/Scenic. Θα είναι ελαφρύτερο, πιο μακρύ και με καλύτερους χώρους στο πίσω κάθισμα, εκεί όπου πάσχει το τωρινό Juke.

Στους κινητήρες, θα δούμε για πρώτη φορά έναν 3κύλινδρο 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα, μαζί με τους γνωστούς diesel 1,5 και 1,6 λίτρων (110 και 130 άλογα αντίστοιχα), αλλά και τον ισχυρότερο turbo βενζινοκινητήρα των 1,6 λίτρων (190 ίπποι). Πιθανή είναι και μια νέα υβριδική έκδοση.

Αλλαγές αρκετές θα έχουμε και στο εσωτερικό, με πιο ποιοτικά υλικά και νέα συστήματα infotainment. Ως προς την παραγωγή του, το νέο Juke αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται στις αρχές του 2017 και αμέσως μετά να διατεθεί στις αγορές.

Πηγή: AutoExpress
TAG