H BMW δεν λέει όχι σε ένα pick-up!

Από τη στιγμή που η Mercedes ετοιμάζεται να παρουσιάσει το δικό της pick-up βασισμένο πάνω στο Nissan Navara είναι δεδομένο ότι και η μεγάλη ανταγωνίστριά της BMW θα ετοίμαζε κάτι νέο στην κατηγορία, με νέες πληροφορίες από την Αυστραλία να μας το προαναγγέλουν.

Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις του Διευθυντή της BMW Αυστραλίας, κ. Marc Werner, η BMW παρακολουθεί από κοντά το όλο θέμα, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Werner, για τη βαυαρική μάρκα η περίπτωση του pick-up είναι δύσκολη, όχι τόσο γιατί θα είναι το πρώτο της φίρμας, αλλά κυρίως γιατί δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα άλλο επαγγελματικό αυτοκίνητο, ούτε καν τμήμα, στη γκάμα της εταιρείας.

Φυσικά, το πιο πιθανό για τη BMW είναι να αναζητήσει μια συνεργασία για την κατασκευή του νέου της pick-up, όπως η Mercedes με τη Nissan, παρά να δαπανήσει χρόνο και χρήμα για να εξελίξει από την αρχή το μοντέλο.

Πιο πιθανός εταίρος του νέου project δεν μπορεί παρά να είναι άλλος από την Toyota, με την οποία η BMW έχει ήδη συνεργασία σε κινητήρες-υβριδικά συστήματα, ενώ ετοιμάζουν μαζί και τη νέα BMW Z5 με τη νέα Toyota Supra.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του πρώτου pick-up στην ιστορία της BMW, ώστε να γίνει πραγματικότητα και το πρωταπριλιάτικο αστείο του 2011, όταν η BMW είχε παρουσιάσει μια αρκετά ενδιαφέρουσα M3 pick-up, που όμως έμεινε μόνο στις καλένδες...

Πηγή: Motoring.com.au
TAG