Έρχεται με κινητήρα BMW και ηλεκτροκινητήρες Toyota η νέα Supra!

Βασισμένη στο πρωτότυπο FT-1 θα είναι η νέα Toyota Supra, που αναμένουμε μέσα στην επόμενη χρονιά.
Βήμα-βήμα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην αποκάλυψη της νέας Toyota Supra, η οποία όπως σας έχουμε ξαναγράψει, αποτελεί κοινό project μεταξύ της BMW και της ιαπωνικής εταιρείας.

Για την κίνηση της Supra αναμένουμε ένα υβριδικό σύστημα,
με βενζινοκινητήρα BMW και 2 ηλεκτροκινητήρες.
Η νέα Supra θα βασιστεί σε μια πισωκίνητη πλατφόρμα της BMW, ενώ θα μοιραστεί πολλά από τα στοιχεία της με τον αντικαταστάτη της Z4, που ετοιμάζει η εταιρεία. Το κουπέ της Toyota όμως, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το εξωτερικό, θα είναι μεγαλύτερο από τον Γερμανό «αδερφό» του, ώστε να μπορέσει να τοποθετηθεί στη γκάμα πάνω από το GT86.

Η νέα Toyota Supra θα έχει πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση, ενώ
θα είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις από το GT86.
Στο πεδίο του κινητήρα, το νέο στοιχείο που μάθαμε είναι ότι η νέα Supra θα διαθέτει έναν ισχυρό βενζινοκινητήρα της BMW που θα στέλνει δύναμη στους πίσω τροχούς, με την Toyota να προσθέτει την τεχνογνωσία της από τα υβριδικά, συνδυάζοντάς τον με 2 ηλεκτροκινητήρες που θα στέλνουν δύναμη στους εμπρός τροχούς.

Φυσικά, θα υπάρχει και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση, το οποίο θα αποθηκεύει την ενέργεια σε μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου. Εντελώς νέο στοιχείο για την Toyota, θα είναι η επικείμενη ύπαρξη ενός αυτόματου, διπλού συμπλέκτη κιβωτίου (και όχι CVT), για να συνάδει με τα σπορ χαρακτηριστικά της Supra.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο πότε θα τα δούμε όλα αυτά στην παραγωγή, πλέον με τα νέα στοιχεία είναι πολύ πιθανό η νέα Toyota Supra μαζί με τη BMW Z5 όπως θα ονομαστεί ο γερμανός «αδερφός» της, να κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2017.

Πηγή: AutoExpress
TAG