Έρχεται το 2018 το νέο Audi Q8

Το νέο Audi Q8 θα έλθει σε μια διετία από σήμερα για να τοποθετηθεί στην κορυφή των SUV της γερμανικής μάρκας.
Τον ανταγωνιστή της BMW X6 και της Mercedes GLE Coupe ετοιμάζει η Audi για το 2018, με το Audi Q8 να έρχεται για να αποτελέσει το κορυφαίο SUV της γερμανικής μάρκας, με design από Coupe-Crossover μοντέλα.

Όπως και στο αμάξωμα του Audi Q7, έτσι και σε αυτό του Q8
θα γίνει εκτενής χρήση αλουμινίου, προς όφελος του βάρους.
Το Q8 είναι ένα από τα 7 νέα SUV που ετοιμάζει η Audi μέχρι το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε. Το πρώτο εξ αυτών είναι το νέο Audi Q2 που παρουσιάστηκε πρόσφατα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι νέες γενιές των Q3 και Q5, τα νέα Q1 και Q4, αλλά και το καινούργιο, πλήρως ηλεκτρικό Audi Q6.

Το καινούργιο κορυφαίο Audi «Q» θα βασιστεί πάνω στο Q7 και ειδικότερα θα έχει την ίδια MLB evo πλατφόρμα, με πολύ μακρύ μεταξόνιο 2,99 μέτρων. Επίσης, όπως και το Q7, έτσι και το Q8 θα έχει ένα αμάξωμα όπου θα έχει γίνει εκτενή χρήση αλουμινίου, προς όφελος του βάρους. Υπό αυτό το πρίσμα στη δομή του αυτοκινήτου θα υπάρχουν και αρκετά ανθρακονήματα.

Στους κινητήρες του νέου μοντέλου, θα δούμε ολοκαίνουργιους V6 και V8 βενζινοκινητήρες, οι οποίοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο της εξέλιξής τους και αποτελούν προϊόν συνεργασίας της Audi με την Porsche. Θα έχουν χωρητικότητα 3,0 και 4,0 λίτρων, ακολουθώντας την πρακτική των 500 κ.εκ. ανά κύλινδρο.

Το εσωτερικό αναμένεται να δανειστεί επίσης από αυτό του
Q7, συνδυάζοντας πολυτέλεια με υψηλή τεχνολογία.
Νέα θα έχουμε και στο πεδίο των υβριδικών συνόλων, μέσω ενός καινούργιου plug-in (φόρτιση και από πρίζα) συστήματος, που επίσης ετοιμάζεται μαζί με την Porsche. Στο diesel, θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο εκδόσεις ισχύος του γνωστού 3λιτρου V6 μοτέρ της Audi.

To νέο Audi Q8 θα διατεθεί αποκλειστικά 5θέσιο (το Q7 είναι 7θέσιο). Η κλίση της οροφής του στο πίσω τμήμα θα του δίνει μια εικόνα κουπέ μοντέλου. Το μήκος του αναμένεται να βρίσκεται κοντά σε αυτό του Audi Q7 (5,05 μέτρα), όπως και το πλάτος του (1,97 μέτρα). Το ύψος, λόγω της κλίσης της οροφής, θα είναι χαμηλότερο.

Η κατασκευή του νέου κορυφαίου Audi «Q» θα ξεκινήσει το 2018 στο εργοστάσιο του VW Group στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Εκεί, κατασκευάζεται ήδη το Audi Q7, ενώ από το 2017 θα ξεκινήσει η κατασκευή και της επόμενης Porsche Cayenne, αλλά και του νέου VW Touareg.
TAG