Επίσημη παρουσίαση του νέου Hyundai Elantra Sport με 204 άλογα

Το πιο σπορ Elantra παρουσιάζει η Hyundai, με 204 άλογα, πιο σπορ οδική συμπεριφορά, αλλά και εμφάνιση.
Λίγους μήνες μετά το λανσάρισμά του στην αγορά της Νότιας Κορέας ως «Avante», το πιο σπορ Hyundai Elantra αποκαλύφθηκε και επίσημα με 1,6 turbo βενζινοκινητήρα 204 ίππων, μόνο όμως για την αγορά των Η.Π.Α.

Στο αμάξωμα, ξεχωρίζουν οι μεγαλύτεροι τροχοί, αλλά και το
περιμετρικό body kit, που τονίζουν την εμφάνιση του Elantra.
Το νέο Hyundai Elantra Sport είναι το πιο ισχυρό Elantra της ιστορίας και παρότι η Hyundai στην επίσημη παρουσίαση του μοντέλου τονίζει ότι η ισχύς του θα φθάνει τους 200 ίππους, γνωρίζουμε από το Νοτιοκορεάτικο «αδελφάκι» του, ότι η τελική δύναμη του 1,6 turbo GDI βενζινοκινητήρα της φίρμας, θα φθάσει τα 204 άλογα.

Νέα καθίσματα, δέρμα, κόκκινες ραφές και σπορ τιμόνι με
 επίπεδο κάτω τμήμα για το εσωτερικό του Elantra Sport.
Οι αγοραστές στις Η.Π.Α. θα μπορούν να παραγγείλουν το νέο σπορ μοντέλο είτε με 6τάχυτο μηχανικό, είτε με 7άρι διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο. Παράλληλα, πολύ σημαντικό στοιχείο της έκδοσης αποτελεί και το γεγονός ότι θα φέρει στον πίσω άξονα πολλαπλούς συνδέσμους (αντί ημιάκαμπτο άξονα στα υπόλοιπα Elantra), βελτιώνοντας τα οδικά της χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στις αλλαγές του νέου Elantra Sport συμπεριλαμβάνονται και οι πιο επιθετικοί προφυλακτήρες, μαζί με νέα περιμετρικά σπόιλερ και λογότυπα, αλλά και μεγαλύτερες ζάντες. Εσωτερικά, διακρίνουμε τα σπορ καθίσματα, το δέρμα με τις κόκκινες ραφές, αλλά και το σπορ τιμόνι με το επίπεδο κάτω τμήμα.

Σε ό,τι αφορά στο λανσάρισμά του, αυτό θα γίνει στις Η.Π.Α. στα τέλη της φετινής χρονιάς, με το νέο Hyundai Elantra Sport να μην προορίζεται πάντως να περάσει τον Ατλαντικό και να διατεθεί και στην Ευρώπη.
TAG