Αποκάλυψη του οικογενειακού Renault Megane Sedan με πορτ-μπαγκάζ 508 λίτρων

Η Renault έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία του νέου Megane Sedan, το οποίο με 508 λτ. χωρητικότητας πορτ-μπαγκάζ, έρχεται για να καλύψει και με το παραπάνω τις ανάγκες μιας οικογένειας.

Το νέο Renault Megane Sedan θα προτάξει λοιπόν τον μεγάλο του χώρο αποσκευών, ο οποίος και σχεδιαστικά έχει προστεθεί ιδιαίτερα επιτυχημένα στο αμάξωμα του νέου Megane. Ειδικότερα, η κλίση των πίσω κολώνων δίνουν στο αυτοκίνητο μια αίσθηση από 4πορτο κουπέ, με τα νέα μεγάλα πίσω φώτα με LED να του χαρίζουν μια πολύ μοντέρνα εικόνα.

Μάλιστα, για να τονίσει περαιτέρω την πρακτικότητά του, η Renault προσφέρει και στο νέο Megane Sedan το σύστημα Easy Trunk Access του μεγαλύτερου Talisman, το οποίο δίνει τη δυνατότητα ανοίγματος του πορτ-μπαγκάζ, με μια μόνο κίνηση του ποδιού κάτω από το κέντρο του πίσω προφυλακτήρα.

Από εκεί και πέρα, το εσωτερικό του 4θυρου Megane δεν αλλάζει σε σχέση με αυτό του 5θυρου μοντέλου,  με την κάθετη, 8,7 ιντσών οθόνη αφής του ηχοσύστηματος R-Link 2 να ξεχωρίζει πάνω στην κεντρική κονσόλα.

Στο πεδίο των κινητήρων, η Renault προσφέρει δύο μοτέρ βενζίνης και τρία diesel, με τις επιλογές βενζίνης να αποτελούνται από τον 1,6 SCe ατμοσφαιρικό κινητήρα των 115 ίππων, που συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό ή αυτόματο CVT κιβώτιο, αλλά και τον 1,2 TCe (turbo) των 130 ίππων, ο οποίος μπορεί να επιλεγεί με 6τάχυτο μηχανικό ή 7άρι αυτόματο, διπλού συμπλέκτη EDC κιβώτιο.

Στο diesel, έχουμε τους γνωστούς 1,5 dCi των 90 και 110 ίππων, μαζί με τον κορυφαίο 1,6 dCi των 130 ίππων. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ υπάρχει και το 6άρι διπλού συμπλέκτη EDC μόνο για την επιλογή των 110 ίππων.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην παραγωγή του, το νέο Renault Megane Sedan όπως συνέβαινε και στο παρελθόν θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Προύσα της Τουρκίας, με το λανσάρισμά του να αφορά σε 24 χώρες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, το Ισραήλ, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Τσεχία και η Τουρκία, όχι όμως και η Ελλάδα.
TAG