Άδοξο τέλος για το ρεκόρ του υπεραυτοκίνητου Koenigsegg One:1 στο Νίρμπουργκρινγκ (+video)

Την περασμένη εβδομάδα σας είχαμε γράψει για το μεγάλο ρεκόρ που θα προσπαθήσει να καταρρίψει το μοναδικό Koenigsegg One:1 στο Νίρμπουργκρινγκ, όμως η προσπάθεια προς το παρόν ματαιώνεται, ύστερα από το σοβαρό ατύχημα του σουηδικού υπεραυτοκινήτου τη Δευτέρα στην πίστα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το συμβάν, το ατύχημα συνέβη σε έναν από τους δοκιμαστικούς γύρους και πιο συγκεκριμένα σε μια από τις στροφές του section Adeneuer Forst της πίστας του Νίρμπουργκρινγκ, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο πέρασε πάνω από την προστατευτική μπαριέρα, καταλήγοντας στο γρασίδι.

Το ατύχημα έγινε με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα το Koenigsegg One:1 να πάθει αρκετά σοβαρές ζημιές κυρίως στο εμπρόσθιο τμήμα του, αλλά και στο πίσω μέρος όπου υπήρξε και μια μικρής εκτάσεως φωτιά, χωρίς πάντως ο οδηγός του να πάθει τίποτα.

Το αυτοκίνητο του ατυχήματος ήταν μόλις το 2ο από τα μόλις 7 One:1 που έχει κατασκευάσει η Koenigsegg.

Η σουηδική εταιρεία σε επίσημη ανακοίνωσή της και αφού εξήρε τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου της, έκανε σαφές ότι αφού προβεί σε όλες τις απαραίτητες επισκευές, το αυτοκίνητο θα ξαναμπεί στην πίστα για να προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ γύρου πίστας αυτοκινήτου παραγωγής, το οποίο θυμίζουμε ότι σήμερα κατέχει η Porsche 918 Spyder.

Δείτε το video με το σοβαρά «τραυματισμένο» Koenigsegg One:1.

        
TAG