Πώς σας φαίνονται αυτά τα σχέδια για ένα μελλοντικό supercar της Alfa Romeo;

Ένα εντυπωσιακό μελλοντικό supercar της Alfa Romeo μας παρουσιάζει ο Πολωνός σχεδιαστής Paul Breshke.
Το λανσάρισμα της νέας Alfa Romeo Giulia και κυρίως, της κορυφαίας έκδοσης Quadrifoglio των 510 ίππων, φαίνεται ότι έχει ανοίξει την όρεξη πολλών για ακόμα περισσότερα, όπως π.χ. του Πολωνού Paul Breshke, ο οποίος δημιούργησε τα άκρως εντυπωσιακά σχέδια που βλέπετε για ένα μελλοντικό supercar της μάρκας.

Το σχήμα έχει εμπνευστεί από top Alfa του παρελθόντος,
όπως οι Alfa Romeo 33 Stradale και GTV Spider.
Ο Πολωνός σχεδιαστής ονομάζει τη δημιουργία του «Alfa Romeo Furia» και, όπως αναφέρει και ο ίδιος, απαιτήθηκαν 10 μήνες για να σχεδιάσει το νέο μοντέλο, προσδίδοντάς του μια εμφάνιση που έχει εμπνευστεί από τις κορυφαίες Alfa του παρελθόντος, ενώ παράλληλα είναι σύμφωνη και με τη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, με την Alfa Romeo
Furia του Breshke να εκφράζει έναν πολύ έντονο δυναμισμό.
Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τον σχεδιαστή, το όλο σχήμα του πρωτότυπου έχει εμπνευστεί από τις Alfa Romeo 33 Stradale και GTV Spider, το πράσινο εξωτερικό χρώμα με τις πορτοκαλί λεπτομέρειες από την Alfa Romeo Carabo, ενώ το πίσω τμήμα παραπέμπει στις Alfa Romeo 33-2 Daytona και Cuneo 33 Stradale.

Πολύ εντυπωσιακή σχεδίαση και για το εσωτερικό, το οποίο
ενισχύεται και με καφέ δέρματα, αλλά και ανθρακονήματα.
Το αποτέλεσμα, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις φωτογραφίες είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό, με τονισμένες καμπύλες στα πλαϊνά, αλλά και ένα πολύ δυναμικό πίσω τμήμα, το οποίο συνδυάζεται πετυχημένα με τα επιθετικά φωτιστικά σώματα.

Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον έχει το εσωτερικό, εκεί όπου η κεντρική κονσόλα φέρει το σχήμα του παραδοσιακού θυρεού της Alfa Romeo, ενώ ο πίνακας οργάνων διαθέτει μια επαναστατική σχεδίαση α λα μπούμερανγκ, πάνω στον οποίο είναι ενσωματωμένα και τα περισσότερα χειριστήρια και διακόπτες.

Στοιχεία όπως το καφέ δέρμα με τις καπιτονέ ραφές, αλλά και τα ανθρακονήματα, τονίζουν και την πολυτέλεια του supercar που έχει εμπνευστεί ο Πολωνός σχεδιαστής.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο αν θα δούμε ποτέ τα σχέδια αυτά να γίνονται πραγματικότητα, προς το παρόν αυτό δεν είναι πιθανό μιας και η Alfa Romeo έχει επικεντρωθεί στο λανσάρισμα μιας σειράς μοντέλων άλλων κατηγοριών (π.χ. Stelvio, νέα Alfetta). Αν μη τι άλλο όμως η προσπάθεια του Paul Breshke είναι τουλάχιστον αξιέπαινη.

Περισσότερες εικόνες από την Alfa Romeo Furia μπορείτε να δείτε εδώ.
TAG