Νέα Mercedes E 63 AMG: Τέλος στην πίσω κίνηση για την κορυφαία E-Class

Για πρώτη φορά στην ιστορία θα είναι τετρακίνητη η νέα Mercedes E 63 AMG, αφήνοντας πίσω της την πίσω κίνηση.
Σε δηλώσεις του στο βρετανικό TopGear, ο κ. Tobias Moers, Υπεύθυνος της Mercedes-AMG, αποκάλυψε ότι η νέα Mercedes E 63 AMG δεν θα είναι πισωκίνητη, αλλά τετρακίνητη, σε μια σημαντική αλλαγή για τη μάρκα.

Μετά τα νέα δεδομένα, η εικονιζόμενη Mercedes-AMG
E 43 
θα είναι η ισχυρότερη πισωκίνητη E-Class.
Όπως τόνισε ο κ. Moers, η νέα Mercedes E 63 AMG θα είναι μόνο τετρακίνητη, αλλά με ένα εντελώς νέο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο δεν είχε ποτέ η εταιρεία. Πρόκειται, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος, για τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχει συμβεί ποτέ σε νέα γενιά της κορυφαίας E-Class.

Φυσικά, το αφεντικό της Mercedes-AMG δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τον τύπο της τετρακίνησης, όπως και το εάν έχει κάποιο mode που θα στέλνει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα στα πρότυπα του drift mode του τετρακίνητου Focus RS.

Σε κάθε περίπτωση, η επικείμενη παρουσίαση της πρώτης τετρακίνητης E 63 θα αφήσει τον τίτλο της ισχυρότερης πισωκίνητης E-Class στη Mercedes-AMG E 43 των 401 ίππων.

Στα υπόλοιπα στοιχεία αναμένεται να δούμε κάτω από το καπό του αυτοκινήτου τον 4λιτρο V8 βενζινοκινητήρα των Mercedes-AMG GT και C 63 AMG, με διαφορετική όμως απόδοση και δύναμη που ίσως φθάσει ακόμη και τους 571 ίππους για την απλή έκδοση, αλλά και να ξεπεράσει τους 600 για της «S» επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση το τι ακριβώς θα συμβεί θα γνωρίζουμε σε λίγο διάστημα, όταν και παρουσιαστεί επίσημα το νέο μοντέλο.

Πηγή: TopGear
TAG