Η νέα Porsche Panamera Turbo έσπασε το χρόνο της Alfa Romeo Giulia στο Νίρμπουργκρινγκ! (+video)

Με χρόνο 7 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα, η νέα Porsche Panamera Turbo είναι το γρηγορότερο 4θυρο μοντέλο στο Νίρμπουργκρινγκ.
Η Porsche ανακοίνωσε γεμάτη υπερηφάνεια ότι η νέα Panamera Turbo έκανε τον καλύτερο χρόνο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ για 4θυρο σεντάν μοντέλο, παίρνοντας το ρεκόρ από την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

Ο χρόνος της Panamera στο Νίρμπουργκρινγκ ήταν 7 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα, έναντι 7 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα του επίσημου χρόνου της Giulia Quadrifoglio, η οποία πάντως πιστεύεται, όπως σας έχουμε γράψει, ότι μπορεί να φθάσει πολύ πιο χαμηλά, ακόμη και στα 7 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα.

Μέχρι να το πετύχει αυτό η Giulia, η Panamera μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι αυτή το γρηγορότερο 4θυρο σεντάν του σήμερα (έστω και εάν το αμάξωμά της δεν χαρακτηρίζεται επακριβώς σεντάν), με την Porsche να τονίζει ότι το αυτοκίνητο του ρεκόρ ήταν χωρίς μετρατροπές και με τα στάνταρ ελαστικά.

Θυμίζουμε, ότι η νέα Porsche Panamera Turbo για την κίνησή της διαθέτει έναν 4λιτρο V8 biturbo βενζινοκινητήρα με 550 άλογα ισχύς και 770 Nm ροπής. Οι επιδόσεις της είναι εκρηκτικές, με το 0-100 χλμ./ώρα να απαιτεί μόνο 3,6 δευτερόλεπτα.

Δείτε το επίσημο video της Porsche με το ρεκόρ της Panamera Turbo.

         
TAG