Έρχεται το νέο Skoda Yeti με 1.000άρη turbo κινητήρα

Η Skoda ετοιμάζει μια επίθεση στα SUV και έτσι, μετά το μεγάλο SUV Kodiaq που θα δούμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο, σειρά παίρνει το δεύτερης γενιάς Yeti για την επόμενη χρονιά.

Το Yeti θυμίζουμε ότι έχει ήδη συμπληρώσει 7 χρόνια στη γκάμα της Skoda και πλέον κρίνεται επιβεβλημένη η αντικατάστασή του, με το νέο, 2ης γενιάς μοντέλο που θα δούμε του χρόνου.

Πλέον, η Skoda θα φέρει ένα νέο SUV που σχεδιαστικά θα πατήσει πάνω στη νέα φιλοσοφία της εταιρείας που θα εισάγει το Kodiaq, όπως μπορείτε να δείτε και στα πρώτα σκίτσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Έτσι, σε αντίθεση με το τωρινό μοντέλο, οι γραμμές θα είναι πιο αιχμηρές, με περισσότερες γωνίες, αλλά και επιπλέον δυναμισμό.

Παράλληλα, το νέο Yeti θα μεγαλώσει σε διαστάσεις και θα μοιράζεται πολλά τεχνικά και μηχανικά μέρη με τα νέα VW Tiguan και SEAT Ateca. Κατά συνέπεια, για πρώτη φορά στην ιστορία θα διατεθεί και με τον νεότερο 3κύλινδρο TSI βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,0 λτ. με 115 άλογα.

Φυσικά, η γκάμα θα έχει και άλλα μοτέρ, όπως τον 1,4 TSI με σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων και 150 άλογα, αλλά και τους diesel 1,6 και 2,0 λτ. (115 και 150/190 PS αντίστοιχα). Το νέο Yeti θα δίνει τέλος επιλογή για κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς, αλλά και για 6τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο, διπλού συμπλέκτη DSG κιβώτιο.
TAG