Με 750 άλογα το επόμενο BMW i8!

Κορυφαία απόδοση αναμένεται να προσδώσει η BMW στο επόμενο i8, φέρνοντάς το αντιμέτωπο με τα top supercars του πλανήτη.
Μπορεί η δεύτερη γενιά του supercar της BMW, του i8, να αργεί ακόμη αφού την αναμένουμε σε 6 χρόνια από σήμερα, πληροφορίες όμως από το εξωτερικό κάνουν λόγω για διπλασιασμό της απόδοσής του σε σχέση με αυτή του σημερινού, φθάνοντας στους 750 ίππους.

Σε σχέση με το υπάρχον i8, το νέο μοντέλο θα είναι αμιγώς
ηλεκτρικό και θα έχει υπέρ-διπλάσια ονομαστική απόδοση.
Το υπάρχον BMW i8 θυμίζουμε ότι χρησιμοποιεί για την κίνησή του ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με έναν βενζινοκινητήρα turbo 1,5 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, συνδυαστικής απόδοσης 362 ίππων.

Η επόμενη γενιά του BMW i8 θα γεμίσει τεχνολογία, ενώ δεν
αποκλείεται να δούμε και κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες.
Πλέον όμως, στόχος της BMW είναι στο δεύτερης γενιάς μοντέλο που θα δούμε το 2022, να αυξήσει την απόδοσή του στα εκπληκτικά 750 άλογα! Μάλιστα, για να το καταφέρει αυτό η βαυαρική φίρμα θα εφοδιάσει το νέο i8 αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρες, τρεις τον αριθμό, που θα προσδώσουν αυτή τη δύναμη.

Παράλληλα, είναι δεδομένο ότι το νέο μοντέλο θα έχει και μια νέα συστοιχία μπαταριών υψηλότερης χωρητικότητας, που θα προσφέρει αυτονομία σχεδόν 500 χιλιομέτρων, παρότι δεν θα υπάρχει βενζινοκινητήρας.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, το επόμενο BMW i8 θα λάβει και ένα σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης, ενώ θα έχει μια νέα προηγμένη ανάρτηση, που θα σκανάρει το δρόμο εμπρός από το αυτοκίνητο ώστε να προετοιμάσει τις αντιδράσεις της.

Σε περαιτέρω στοιχεία για το νέο μοντέλο είναι πολύ νωρίς να αναφερθούμε, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα έχουμε και μια αρκετά αλλαγμένη σχεδίαση, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε και τις κάμερες αντί εξωτερικούς καθρέπτες από το πρωτότυπο i8 Mirrorless.

TAG