Δεν θα είναι πισωκίνητη αλλά προσθιοκίνητη η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe

Κίνηση στους εμπρός τροχούς αναμένεται να έχει η πρώτη 4θυρη κουπέ έκδοση της BMW Σειρά 2, που θα δούμε σε λίγα χρόνια.
Όπως σας έχουμε ξαναγράψει η BMW ετοιμάζει σε μια τριετία την πρώτη 4θυρη κουπέ έκδοση της Σειρά 2 και πλέον, νέες πληροφορίες για το αυτοκίνητο, κάνουν λόγο ότι θα είναι προσθιοκίνητη και όχι πισωκίνητη.

Η προσθιοκίνητη πλατφόρμα της νέας BMW Σειρά 2 Gran
Coupe θα είναι η ίδια με αυτή της BMW Σειρά 1 σεντάν.
Το 2019 λοιπόν θα έρθει η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe και σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γερμανία, απόφαση της BMW είναι να της προσδώσει κίνηση στους εμπρός τροχούς και όχι πίσω κίνηση όπως στην τωρινή Σειρά 2 Coupe.

Το προσθιοκίνητο πάτωμα θα είναι η νεότερη πλατφόρμα UKL1 του BMW Group, πάνω στην οποία βασίζονται αυτή τη στιγμή η BMW Σειρά 2 Active Tourer και η X1 (αλλά και τα νέα Mini), ενώ η πλατφόρμα αυτή αποτελεί και το δάπεδο της νέας BMW Σειρά 1 σεντάν που παρουσιάστηκε πριν λίγο διάστημα στην Κίνα.

Σε κάθε περίπτωση, η υιοθέτηση κίνησης στους εμπρός τροχούς και για την πρώτη Σειρά 2 Gran Coupe μας δείχνει την στροφή της BMW προς την προσθιοκίνηση στα πιο compact μοντέλα της, που θα κορυφωθεί με την άφιξη της νέας Σειρά 1 το 2018, η οποία θα είναι και η πρώτη της ιστορίας με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Πηγή: BMW Blog
TAG