Οριστικά τέλος η BMW Z4

Στις 22 Αυγούστου η τελευταία BMW Z4 βγήκε από το εργοστάσιο του Ρέγκενσμπουργκ της εταιρείας στη Γερμανία, σηματοδοτώντας και το οριστικό τέλος της Z4 από τη γκάμα της BMW ύστερα από 14 χρόνια και 2 γενιές.

Όπως σας είχαμε γράψει και στα μέσα Ιουλίου, η BMW θα ολοκληρώσει την παραγωγή της Z4 μέσα στον Αύγουστο και τελικά, αυτό συνέβη στις 22 του μήνα, με τη γερμανική φίρμα να μην ξαναφέρνει μια Z4 στην αγορά.

Ουσιαστικά, αυτό που θα συμβεί στο άμεσο μέλλον είναι η παρουσίαση ενός ολοκαίνουργιου νέου κάμπριο με την ονομασία «Z5» το 2017, το οποίο έχει εξελιχθεί από κοινού με την Toyota και θα αποτελέσει τον αδελφό της νέας Supra.

Ως προς την τελευταία Z4 που βγήκε από το εργοστάσιο, αυτή ήταν μια έκδοση sDrive35is με 3λιτρο turbo μοτέρ 340 ίππων και πορτοκαλί χρώμα. Μάλιστα, το αυτοκίνητο αυτό έβαλε τέλος και στον εν λόγω κινητήρα της σειράς N55 με μονό turbo, ο οποίος έχει αντικατασταθεί από τον πιο σύγχρονο 3λιτρο B58 με twin-scroll turbo βενζινοκινητήρα της BMW.

Η νέα BMW Z5 από την πλευρά της, που φέρει την κωδική ονομασία G29, αναμένεται να έχει τον νεότερο αυτό 3λιτρο κινητήρα, ενώ θα διαθέτει και εκδόσεις με 2λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης. Περισσότερα σε κάθε περίπτωση για το νέο μοντέλο, θα γνωρίζουμε μέσα στους επόμενους μήνες.
TAG