Με κινητήρα Lexus η νέα Toyota Supra;

Η νέα Toyota Supra ενδέχεται να πάρει τελικά τον καινούργιο Twin-Turbo V6 κινητήρα, που ετοιμάζεται για τη Lexus.
Η Toyota ετοιμάζει μαζί με τη BMW τη νέα Supra και πλέον, δημοσιεύματα από την Ιαπωνία κάνουν λόγο ότι το πολυαναμενόμενο ιαπωνικό κουπέ θα πάρει κινητήρα από τη Lexus και όχι από τη BMW, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.

Προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Toyota και της BMW, η νέα
Supra θα βασιστεί αισθητικά πάνω στο πρωτότυπο FT-1.
Το μοτέρ αυτό είναι ο πρώτος Twin-Turbo V6 της Toyota στην ιστορία, ο οποίος ετοιμάζεται για να τοποθετηθεί κάτω από το καπό των νέων γενιών των Lexus GS και LS. Στην περίπτωση της νέας Supra, η ισχύς του αναμένεται να είναι πάνω από 400 άλογα, ενώ η ροπή του θα ξεπεράσει τα 400 Nm.

Ωστόσο, άλλες πηγές εκτός Ιαπωνίας, όπως σας έχουμε γράψει, κάνουν λόγο για ένα πιο «σοφιστικέ» υβριδικό σύστημα κίνησης, με έναν Twin-Power Turbo βενζινοκινητήρα της BMW και ηλεκτροκινητήρες, που θα στέλνει δύναμη και στους τέσσερις τροχούς της Supra (και της «αδελφής» BMW Z5).

Πιο πιθανό, με βάση τα δεδομένα της αγοράς, είναι το υβριδικό σύστημα κίνησης, αν και μπορεί στην Ιαπωνία η επιλογή να είναι ο νέος Twin-Turbo της Lexus. Το τι τελικά επικρατήσει θα το μάθουμε το επόμενο διάστημα μέχρι και την επίσημη παρουσίαση των δύο μοντέλων στα τέλη του 2017.
TAG