Η Lada παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό Vesta

Την πρόθεσή της να εισέλθει δυναμικά και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποκαλύπτει η Lada, με το νέο πρωτότυπο Vesta EV.
Η νέα εποχή της Lada με την εμπλοκή και της Renault, της επιτρέπει να παρουσιάσει όλο και πιο προηγμένα οχήματα και έτσι, η ρώσικη εταιρεία παρουσίασε πριν λίγες ημέρες σε πρωτότυπη μορφή και το πρώτο ηλεκτρικό Lada Vesta.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Vesta EV έχει ισχύ 82 ίππων και
χαρίζει στο σεντάν μοντέλο μέτριες επιδόσεις.
Το νέο ηλεκτρικό της Lada βασίζεται στο νεότερο σεντάν Vesta και στο αμάξωμά του δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο, εκτός από το «EV» στην ονομασία του.

Η υποδοχή για τη φόρτιση του Vesta EV βρίσκεται στη θέση
του στομίου του ντεπόζιτου. Η πλήρης φόρτιση απαιτεί 9 ώρες.
Η Lada εφοδιάζει το ηλεκτρικό της σεντάν με έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων, ο οποίος αντλεί ισχύ από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 25 kWh. Για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του το Vesta απαιτεί 9 ώρες, ενώ η αυτονομία του με μια φόρτιση βρίσκεται μεταξύ 150 και 170 χλμ. (ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης).

Στο πεδίο των επιδόσεων, η Lada ανακοινώνει ότι το ηλεκτρικό Vesta απαιτεί 15,5 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 140 χιλιομέτρων. Στις τεχνολογίες του περιλαμβάνεται και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, που δίνει λίγη παραπάνω αυτονομία στη μπαταρία, ενώ η τοποθέτησή της έχει γίνει κάτω από τα πίσω καθίσματα, για να μην κλέβεται χώρος από το πορτ-μπαγκάζ.

Ως προς την παραγωγή του ηλεκτρικού Lada Vesta, προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της, ωστόσο υπάρχει περίπτωση να διατεθεί στο κοινό, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον. Σε κάθε περίπτωση, το Vesta EV αναμένεται να είναι ένα από τα πιο φθηνά ηλεκτρικά παγκοσμίως.
TAG