Νέα Dodge Challenger T/A και Charger Daytona με αύρα από ρετρό muscle car (+videos)

Η Dodge παρουσιάζει δύο νέες εκδόσεις του κουπέ Challenger και του σεντάν Charger, που αντλούν την έμπνευσή τους από την μακρά ιστορία των muscle car της αμερικάνικης φίρμας.

Πρώτα, στην περίπτωση του Dodge Challenger T/A, το νέο μοντέλο βασίζεται στο Challenger R/T των 375 ίππων και παραπέμπει αισθητικά με τις ρίγες και το μαύρο καπό-οροφή στο πρώτο Challenger T/A του 1970, το οποίο είχε κατασκευαστεί για να πάρει μέρος στους αγώνες Trans AM του SCCA.

Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει με τους νέους του εμπρόσθιους προβολείς, το αγωνιστικό καπό με την ευδιάκριτη εισαγωγή που φέρνει φρέσκο αέρα στο νέο σύστημα εισαγωγής με κωνικό φίλτρο της Mopar, την καινούργια εξάτμιση με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της απόδοσης, αλλά και με τους μαύρους σφυρήλατους τροχούς 20 ιντσών της Mopar.

Παράλληλα, η Dodge έχει προσθέσει και το πακέτο Super Track, που διαθέτει μια σειρά από επεμβάσεις (χαμηλωμένη ανάρτηση, αμορτισέρ Bilstein, αγωνιστικά φρένα, δυνατότητα για πλήρη απενεργοποιήση του ESP και ελαστικά Eagle F1 της Goodyear) για χρήση σε πίστα.

Στο εσωτερικό, συναντούμε νέες αλουμινένιες επενδύσεις, σπορ καθίσματα και τιμόνι και αρκετές άλλες έξτρα λεπτομέρειες, ενώ εάν επιλέξει κανείς το μοντέλο Plus, παίρνει επιπλέον θερμαινόμενα και ψυχώμενα αγωνιστικά καθίσματα με δέρμα Nappa, αλλά και το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων Uconnect με οθόνη αφής 8,4 ιντσών.

Υπάρχει επιλογή επίσης και για το Dodge Challenger T/A 392, με τον ισχυρότερο V8 HEMI βενζινοκινητήρα των 6,4 λίτρων απόδοσης 485 ίππων, το οποίο βασίζεται πάνω στο T/A Plus και προσθέτει ακόμη πιο ενισχυμένα φρένα με 6πίστονες δαγκάνες Brembo εμπρός και 4πίστονες πίσω, ειδική γεωμετρία της εμπρός ανάρτησης, νέες σφυρήλατες ζάντες και εξωτερικά αυτοκόλλητα «392».

Στην περίπτωση τώρα του νέου Charger Daytona, η έκδοση αυτή εμπνέεται από το ομώνυμο Charger του 1961, το οποίο είχε κατασκευαστεί για να συμμετάσχει ως αυτοκίνητο παραγωγής στους αγώνες του NASCAR.

Το νέο μοντέλο διαθέτει σχεδόν όλες τις βελτιώσεις που είδαμε και στο Challenger T/A (εμφάνιση, κινητήρα, εξάτμιση) μαζί με στάνταρ το πακέτο Sport Track για χρήση σε πίστα, αλλά και όλες τις αλλαγές στο εσωτερικό.

Αντί τέλος για την έκδοση Plus, υπάρχει το Charger Daytona 392 με ίδιο μοτέρ 485 ίππων με το ομώνυμο Challenger T/A 392, αλλά και τα αντίστοιχα αγωνιστικά φρένα της Brembo.

Δείτε το βίντεο του νέου Dodge Challenger T/A.

        

Δείτε το βίντεο του νέου Dodge Charger Daytona.

        
TAG