Η Escala είναι το εντυπωσιακό νέο σεντάν 500 ίππων της Cadillac!

Με άκρως επιβλητικό design και V8 μοτέρ 500 ίππων, το πρωτότυπο Escala μας αποκαλύπτει το μέλλον των μοντέλων της Cadillac.
Θέλοντας να αποκαλύψει στο κοινό το που θα πορευτεί στο μέλλον, η Cadillac παρουσιάζει στο Concours dElegance στο Pebble Beach της Καλιφόρνια το νέο και άκρως εντυπωσιακό πρωτότυπο Escala.

Η σχεδίαση του αμαξώματος τοποθετεί την Escala στην
κατηγορία των πολυτελών μεγάλων 4πορτων κουπέ μοντέλων.
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο με αμάξωμα μεγάλου σεντάν, το οποίο έχει αυξημένο μήκος 5.347 χιλιοστών, πλάτος 1,95 μέτρων και ύψος 1.455 χλστ. Η σχεδίασή του είναι πραγματικά εντυπωσιακή, αποκαλύπτοντάς μας τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της αμερικάνικης μάρκας.

Το μήκος των 5,35 μέτρων χαρίζει στην Escala μια έντονη
παρουσία, μαζί φυσικά και με το επιβλητικό αμάξωμα.
Ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχωρίζουμε στο αμάξωμα, είναι αρχικά το πίσω τμήμα του που παραπέμπει σε αυτό μεγάλων μοντέλων 4θυρων κουπέ όπως το Audi A7, αφού η οροφή χαμηλώνει αρκετά και πέφτει πάνω στον ανασηκωμένο όγκο ουσιαστικά χωρίς κολώνες. Εντυπωσιακά είναι και τα λεπτά φώτα τριών άκρων, που επενδύονται με χρώμιο.

Στο εμπρόσθιο μέρος από τη άλλη, συναντούμε μια εμφάνιση που χαρακτηρίζεται από τη νέα μεγάλη γρίλια της Cadillac, η οποία συνδυάζεται με πολύ λεπτούς προβολείς και αντίστοιχα, με λεπτά κάθετα φώτα ημέρας στα άκρα του προφυλακτήρα.
Στο εσωτερικό η σχεδίαση συνδυάζει minimal και high-tech
στοιχεία, με ρετρό αναφορές και τονισμένη πολυτέλεια.

Στο εσωτερικό, η Cadillac έχει επιλέξει μια μίνιμαλ, αλλά high-tech εικόνα, με τρεις OLED οθόνες μπροστά από τον οδηγό αντί του πίνακα οργάνων και του συστήματος infotainment. Ενδιαφέρουσα είναι η σχεδίαση του τιμονιού, η οποία παραπέμπει στο παραδοσιακό τριάκτινο design των παλαιότερων Cadillac, ενώ ειδικά για τους πίσω επιβάτες υπάρχουν οθόνες που τραβιούνται από το εσωτερικό των εμπρόσθιων προσκέφαλων για την ψυχαγωγία τους.

Εντυπωσιακές οι νέες οθόνες αφής για τους πίσω επιβάτες,
οι οποίες τραβιούνται μέσα από τα μπροστινά προσκέφαλα.
Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην καμπίνα είναι κυρίως ύφασμα και δέρμα κομμένα και ραμμένα στο χέρι, που τονίζουν περαιτέρω την όλη ατμόσφαιρα. Υπάρχει και μια μεγάλη διαστάσεων γυάλινη οροφή, που καταλήγει μέχρι και το γυαλί της πίσω πόρτας που ανοίγει ολόκληρη σε στυλ χάτσμπακ, προς όφελος της πρακτικότητας του χώρου αποσκευών.

Σε ό,τι αφορά τώρα στον κινητήρα, η Cadillac τοποθετεί στη νέα Escala έναν καινούργιο 4,2 λίτρων V8 twin-turbo 500 ίππων, ο οποίος διαθέτει και σύστημα απενεργοποίησης των μισών (4) κυλίνδρων όταν δεν απαιτούνται, για μείωση της κατανάλωσης. Σύμφωνα με την εταιρεία, το μοτέρ αυτό σύντομα θα το δούμε στην παραγωγή.

Ως προς το μέλλον του πρωτότυπου τέλος, προς το παρόν η εταιρεία τηρεί σιγήν ιχθύος για το εάν και πότε θα το βάλει στην παραγωγή. Είναι σίγουρο πάντως ότι η όλη εικόνα του θα επηρεάσει την παρουσία των νέων Cadillac που θα έρθουν από εδώ και πέρα, ενώ είναι πολύ πιθανό και το ίδιο το πρωτότυπο να μας προϊδεάζει για τη μελλοντική ναυαρχίδα της αμερικάνικης φίρμας.
TAG