Η Lada παρουσιάζει το απόλυτο Niva!

Έτοιμο για τα πολύ δύσκολα είναι αυτό το ειδικά διασκευασμένο Niva, που παρουσίασε η Lada στην Έκθεση της Μόσχας.
Το Lada Niva συνεχίζει αγέρωχο την πορεία του στη Ρωσία ως «Lada 4X4» και η ρώσικη φίρμα παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Μόσχας μια ειδικά διαμορφωμένη του έκδοση με την ονομασία «4X4 Marsh», η όποια είναι η πιο σκληροτράχηλη που έχει παρουσιαστεί.

Το Lada 4X4 Marsh ξεχωρίζει με  την απόσταση από το έδαφος
των 470 χλστ. και τα τεραστίων διαστάσεων ελαστικά του.
Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το Lada 4X4 Marsh δημιουργήθηκε για να μεταφέρει στα πλέον δύσβατα εδάφη της ρώσικης τούνδρας και σε νερό, λάσπη, λιωμένο ή μη χιόνι κ.λπ. τους επιβάτες του, κάνοντας παράλληλα τη λιγότερη δυνατή ζημιά στο φυσικό περιβάλλον των εδαφών που περνά.

Για την κίνησή του το αυτοκίνητο έχει τον 1.700άρη κινητήρα
του Niva με 83 άλογα και τελική ταχύτητα 70 χλμ./ώρα.
Για το λόγο αυτό και η Lada εφοδίασε το 4X4 Marsh με ειδικά ελαστικά τεραστίων διαστάσεων χαμηλής πίεσης, που έχουν τη δυνατότητα να φουσκώνουν ή να ξεφουσκώνουν ανάλογα με τις απαιτήσεις, μέσω ενός συστήματος που είναι εγκατεστημένο στο αυτοκίνητο.

Φυσικά, το νέο Lada 4X4 Marsch έρχεται με ειδικά διασκευασμένο πλαίσιο τύπου σκάλας, σκληροτράχηλη ανάρτηση ημιελλειπτικών φύλλων σούστας εμπρός-πίσω, αλλά και πολύ μεγάλη απόσταση από το έδαφος (470 χλστ.). Έχουν γίνει επιπλέον και ειδικές προσθήκες στο αμάξωμα του Lada 4X4 για να χωρέσουν τα τεραστίων διαστάσεων ελαστικά.

Ο κινητήρας από την πλευρά του είναι ο γνωστός 1.700άρης ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 83 ίππων της Lada με 129 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με τετρακίνηση και 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 70 χλμ./ώρα και η μέση κατανάλωση τα 18,8 λίτρα ανά 100 χλμ., δύο νούμερα που λίγο πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν όποιον αποκτήσει αυτό το πραγματικά ασταμάτητο Niva
TAG