Η VW διακόπτει την παραγωγή του Golf στο Βόλφσμπουργκ

Η VW ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα σταματήσει για πέντε μέρες την παραγωγή του Golf στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ λόγω διαφορών με δύο βασικούς προμηθευτές της, σε μια κίνηση που υπολογίζεται ότι θα της στοιχίσει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα και εκτός της διακοπής στην παραγωγή του Golf στο Βόλφσμπουργκ, η VW θα μειώσει τις εργατοώρες σε τρία ακόμη εργοστάσιά της στη Γερμανία (στο Κάσσελ όπου φτιάχνονται κιβώτια, στο Τσβικάου όπου κατασκευάζονται τα Golf και Passat και στο Έμντεν όπου κατασκευάζεται το Passat), ως συνέπεια του ίδιου προβλήματος.

Η διαφορά μεταξύ της VW και των δύο προμηθευτών της, της CarTrim και της ES Automobilguss (η πρώτη παρέχει τα καλύμματα των καθισμάτων και η δεύτερη βασικά μέρη των κιβωτίων) αφορά σε διαφωνία πληρωμής από την πλευρά της VW, η οποία ζητά μείωση των τιμών ώστε να εξοικονομήσει χρήματα, εν όψει των αποζημιώσεων για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων των diesel της.

Από την πλευρά τους, οι δύο προμηθευτές δήλωσαν ότι η VW ακύρωσε τα συμβόλαια που είχε συνάψει μαζί τους και αρνήθηκε να προσφέρει αποζημίωση, χωρίς να αναφέρει το λόγο.

Η VW με τη σειρά της κατηγόρησε τις δύο εταιρείες για το σταμάτημα των παραδόσεων των απαιτούμενων υλικών και τμημάτων, ενώ προσέφυγε σε γερμανικό δικαστήριο που κάλεσε τους δύο προμηθευτές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να παραδώσουν τα προϊόντα τους.

Η όλη υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στις 31 Αυγούστου ύστερα από έφεση που άσκησαν η CarTrim και η ES Automobilguss, με γερμανικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι η VW ζήτησε από το δικαστήριο ακόμη και να πάει μόνη της στα εργοστάσιά της για να πάρει τα απαιτούμενα υλικά! Σε κάθε περίπτωση, η όλη υπόθεση είναι ένα ακόμη πλήγμα στον οικονομικά στριμωγμένο το τελευταίο διάστημα, γερμανικό κολοσσό.
TAG