Με 1.000άρη turbo 100 και 120 ίππων το νέο Kia Rio

Η Kia ετοιμάζεται να παρουσιάσει την 4η γενιά του Rio στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στα τέλη του μήνα και πλέον, η κορεάτικη φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου, από όπου θα ξεχωρίσουμε τον νέο 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα του.

Ξεκινώντας λοιπόν με τους κινητήρες, το νέο Rio θα έχει στη γκάμα του δύο εκδόσεις του καινούργιου 3κύλινδρου, άμεσου ψεκασμού 1,0 λτ. T-GDI turbo βενζινοκινητήρα της Hyundai-Kia, με 100 και 120 άλογα αντίστοιχα, αλλά και με 172 Nm ροπής και για τις δύο εκδόσεις. Παράλληλα, θα υπάρξουν και οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες βενζίνης 1,25 και 1,4 λίτρων με 84 και 100 ίππους.

Στο πεδίο των diesel, το νέο Rio διαθέτει τον 1,4 λίτρων πετρελαιοκινητήρα με 70 και 90 ίππους, στον οποίο ο στόχος για τις εκπομπές CO2 έχει τεθεί στα 90 γρ./χλμ.  Στα κιβώτια, ο 1,25 λίτρων βενζινοκινητήρας και ο 1.000άρης turbo των 100 ίππων συνδυάζονται με 5τάχυτο μηχανικό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι με 6άρι μηχανικό κιβώτιο.

Εκτός τώρα των κινητήρων, το νέο Rio στο δρόμο έχει εξελιχθεί ώστε να προσφέρει μια πιο ενδιαφέρουσα οδική και οδηγική συμπεριφορά, χωρίς να αφήνει στην άκρη την άνεση. Το αμάξωμα και το πλαίσιο είναι πιο άκαμπτα, ενώ νέα αμορτισέρ έχουν τοποθετηθεί, για καλύτερη απόσβεση των ανωμαλιών του οδοστρώματος.

Στο πεδίο της ασφάλειας, η Kia στοχεύει στην ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές του Euro NCAP, εξ ου και το αμάξωμα είναι πιο στιβαρό από ποτέ, οι 6 αερόσακοι ασφαλείας είναι στάνταρ, ενώ υπάρχει και σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση σύγκρουσης, με αναγνώριση και των πεζών.

Σχεδιαστικά, όπως έχουμε ξαναγράψει το νέο Rio δείχνει πιο επιβλητικό σε σχέση με πριν, ως απόρροια και των αυξημένων του διαστάσεων. Το αυτοκίνητο θα έρθει με επιλογή μεταξύ 8 χρωμάτων αμαξώματος και 3 σχεδίων ζαντών (από 15 έως 17 ίντσες).

Στο εσωτερικό, το αποκλειστικά 5θυρο Rio έχει ένα νέο και πιο μοντέρνο θάλαμο, με την απαραίτητη πλέον οθόνη αφής 7 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων στο ανώτερο τμήμα της κεντρικής του κονσόλας να ξεχωρίζει. 

Οι χώροι αναμένεται να είναι ένα από τα πλεονεκτήματά του, με το πορτ-μπαγκάζ  να έχει μεγαλώσει στα 325 λίτρα και να είναι από τα μεγαλύτερα της μικρής κατηγορίας.

Η νέα γενιά του Kia Rio θα ξεκινήσει τη διάθεσή της στην Ευρώπη στις αρχές του 2017. Η εγγύηση που θα το συνοδεύει θα είναι 7 ετών ή 150.000 χιλιομέτρων.
TAG