Το νέο Jeep Compass είναι σαν ένα μικρό Grand Cherokee!

Η Jeep έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της νέας γενιάς του μικρομεσαίου SUV Compass, το οποίο θα τοποθετηθεί στη γκάμα μεταξύ των Renegade και Cherokee, ενώ θα παρουσιαστεί επίσημα τον Νοέμβριο στο Λος Άντζελες.

Το νέο Compass παρουσιάστηκε από τη Jeep κατά τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της εταιρείας στη Βραζιλία. Το αυτοκίνητο θα είναι ένα παγκόσμιο SUV, αφού θα πωληθεί σε πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως, θα έχει 17 διαφορετικές εκδόσεις κινητήρων και θα κατασκευάζεται σε διάφορα εργοστάσια ανά τον κόσμο.

Το νέο μοντέλο θα βασιστεί τεχνικά πάνω σε μια μακρύτερη έκδοση της πλατφόρμας του Jeep Renegade, θα έχει βενζινοκίνητα μοτέρ και diesel 2,0 λίτρων, βενζίνης 2,4 λίτρων, ενώ περιμένουμε επιβεβαίωση για το ποιους μικρότερου κυβισμού (1,4 και 1,6 λτ.) κινητήρες θα δούμε στη γκάμα.

Επίσης, θα υπάρχουν στη γκάμα δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, οι δεύτερες με κατ' επιλογή σύστημα τετρακίνησης, ενώ όπως και στο Renegade, ανάλογα με τον κινητήρα θα έχουμε μηχανικό κιβώτιο, αυτόματο 6 σχέσεων ή αυτόματο 9άρι.

Στη γκάμα θα υπάρχει και η πιο ικανή off-road, τετρακίνητη έκδοση Compass Trailhawk, με αυξημένη κατά 20 χλστ. απόσταση από το έδαφος, «ποδιές» προστασίας του αμαξώματος, ειδικό mode «Rock» για την τετρακίνηση και ελαστικά για χρήση στο χώμα.

Σχεδιαστικά, οι πρώτες φωτογραφίες μας δείχνουν ένα μοντέλο που είναι μικρογραφία του Jeep Grand Cherokee, το οποίο διαθέτει και κάποια χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία όπως την αιωρούμενη οροφή, η οποία μπορεί να έρθει και σε διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο αμάξωμα.

Περισσότερα σε κάθε περίπτωση, θα γνωρίζουμε σε λίγο διάστημα πριν την επίσημη πρώτη του τον Νοέμβριου. Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις του νέου Compass θα ξεκινήσουν το δεύτερο μισό του 2017.
TAG