Επιβεβαίωση για τη νέα υπέρ-Mercedes με πάνω από 1.000 ίππους!

Πριν από σχεδόν 1 μήνα σας είχαμε γράψει ότι η Mercedes ετοιμάζει ένα νέο υπέρ-αυτοκίνητο με ισχύ 1.300 ίππων και πλέον, επιβεβαιώθηκε και από επίσημα χείλη η επικείμενη άφιξη της νέας κορυφαίας Mercedes με τεχνολογία μάλιστα από τη Φόρμουλα 1.

Η επικείμενη παρουσίαση της νέας υπέρ-Mercedes μαζί με κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το αυτοκίνητο, επιβεβαιώθηκε από μέλος της επίσημης ομάδας της Φόρμουλα 1 της γερμανικής εταιρείας κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι στο Σπα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στο πεδίο του κινητήρα, φαίνεται ότι τελικά κερδίζει έδαφος το 1,6 λίτρων turbo V6 μοτέρ του τωρινού Mercedes-AMG Petronas W07 μονοθεσίου της F1, το οποίο θα αποκτήσει και δεύτερη τουρμπίνα ώστε να αποδίδει τουλάχιστον 900 ίππους.

Μαζί του, θα υπάρχουν και δύο ηλεκτρικά μοτέρ που θα κινούν τους εμπρόσθιους τροχούς, αλλά και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στη νέα υπέρ-Mercedes να ξεπεράσει σε ισχύ τους 1.000 ίππους και ίσως ακόμη και να αγγίξει τους 1.500!

Αρκετή δουλειά θα γίνει και στο πεδίο της αεροδυναμικής αλλά και σε αυτό του βάρους (αναμένεται το νέο αυτοκίνητο να ζυγίζει μεταξύ μόνο 1.000 και 1.300 κιλών), ώστε οι επιδόσεις να είναι καταιγιστικές. Υπολογίζεται ότι με αυτά τα δεδομένα είναι εύκολο να επιτευχθεί ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα.

Περαιτέρω πληροφορίες για το πολύ ενδιαφέρον αυτό project δεν υπάρχουν, όμως είναι δεδομένο ότι η τιμή του αναμένεται να είναι εξωπραγματική αγγίζοντας τα 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η παραγωγή του θα περιοριστεί κάπου κοντά στις 50 μονάδες. Εμείς, είμαστε πάντα σε αναμονή για περαιτέρω εξελίξεις...

Πηγή: Evo Magazine
TAG