Επίσημη αποκάλυψη του νέου 7θέσιου SUV της Skoda! (+video)

Μετά από αρκετές προαναγγελίες, σκίτσα και καμουφλαρισμένες εικόνες, έφτασε η στιγμή για τη Skoda να μας αποκαλύψει το ποιόν του νέου Kodiaq, του πρώτου μεσαίου και 7θέσιου SUV στην ιστορία της μάρκας.

Για τη Skoda η παρουσίαση του νέου της SUV είναι πολύ σημαντική, ιδίως από τη στιγμή που το Yeti, το μικρότερο SUV της εταιρείας, βρίσκεται πλέον στον 7ο χρόνο διάθεσής του έχοντας πλέον ξεπεραστεί. Παράλληλα, το Kodiaq είναι και το πρώτο μεσαίων διαστάσεων SUV της εταιρείας, το όποιο θα έρθει για το τονίσει τομείς όπως η ευρυχωρία και η πρακτικότητα, βάζοντας τη Skoda σε μια κατηγορία νέα για αυτήν.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, το νέο Skoda Kodiaq χτίζεται πάνω στη νεότερη, MQB πλατφόρμα του VW Group πάνω στην οποία βασίζονται μια σειρά από μοντέλα των VW, Audi, Skoda και SEAT. Εδώ, έχουμε την πιο μακριά εκδοχή της πλατφόρμας αυτής, η οποία εξασφαλίζει στο Kodiaq ένα μεγάλο μεταξόνιο 2.791 χλστ.

Αντίστοιχα μακρύ είναι και το μήκος του αυτοκινήτου, το οποίο αγγίζει τα 4,7 μέτρα και το τοποθετεί στο ανώτερο άκρο της μεσαίας κατηγορίας των SUV, προσεγγίζοντας αυτή ακόμη μεγαλύτερων μοντέλων.

Φυσικά, ύστερα από τέτοια νούμερα διαστάσεων, στο εσωτερικό του Kodiaq οι χώροι είναι απλά κορυφαίοι για την κατηγορία, με την Skoda να υπόσχεται ένα τεράστιο πορτ-μπαγκάζ 720 λίτρων (5θεσια διάταξη), που μπορεί να φτάσει έως και τα 2.065 λίτρα όταν τα πίσω καθίσματα είναι αναδιπλωμένα.

Μάλιστα, η εταιρεία τονίζει ότι στο εσωτερικό του το Kodiaq θα μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα μήκους έως και 2,8 μέτρων, ενώ τονίζοντας την πρακτικότητά του περαιτέρω, προσφέρει και ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα χώρου αποσκευών.

Μένοντας ακόμη στο πεδίο της ευρυχωρίας, το Kodiaq είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της Skoda που μπορεί να μεταφέρει 7 επιβάτες, με μια τρίτη σειρά καθισμάτων να μπορεί να προστεθεί προαιρετικά.

Στο μπροστινό μέρος του εσωτερικού τώρα, η σχεδίαση του ταμπλό είναι απλή, με πολλές ευθείες και επίπεδες επιφάνειες, αλλά και με χαρακτηριστικούς κάθετους αεραγωγούς. Υπάρχουν στο κέντρο της κονσόλας δύο διαθέσιμες οθόνες αφής, μια με 6,5 ίντσες διαγώνιο και μια με 8 ίντσες, οι οποίες προσφέρουν εύκολο χειρισμό στις υπηρεσίες ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας του συστήματος infotainment.

Στο αμάξωμα, εκτός των μεγάλων του διαστάσεων το Kodiaq ξεχωρίζει για το τετραγωνισμένο του σχήμα, με παραλληλόγραμμα εμπρόσθια φώτα με λαμπτήρες LED και ακριβώς από κάτω τους, μικρότερους προβολείς. Πίσω η σχεδίαση έρχεται χωρίς εκπλήξεις, με τα μεγάλα και «αιχμηρά» φώτα να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Προχωρώντας με τους κινητήρες, εδώ η Skoda προσφέρει μια μεγάλη γκάμα, που αποτελείται από μοτέρ turbo βενζίνης 1,4 TSI με 125 και 150 ίππους, αλλά και 2,0 TSI με 180 άλογα. Στους diesel, ο 2,0 TDI των 150 και 190 ίππων είναι η επιλογή της εταιρείας.

Ανάλογα με την επιλογή κινητήρα, θα υπάρχει και επιλογή για κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς, καθώς και για τρία κιβώτια, ένα 6άρι μηχανικό, καθώς και το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG με 6 ή 7 σχέσεις.

Ολοκληρώνοντας, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Skoda θα προσφέρει στο Kodiaq διάφορα συστήματα ασφαλείας όπως Ενεργό Cruise Control, Σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης και αυτόματου φρεναρίσματος, Σύστημα ακούσιας εξόδου από τη λωρίδα κυκλοφορίας και προειδοποίησης οχήματος στο «τυφλό σημείο», καθώς και πολλά άλλα.

Το λανσάρισμα του νέου Skoda Kodiaq είναι προγραμματισμένο να γίνει στις αρχές του 2017, σε τιμές που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές.

Δείτε το επίσημο βίντεο του νέου Skoda Kodiaq.

       
TAG