Νέα Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe με 367 ίππους

Η Mercedes μετά την παρουσίαση της έκδοσης AMG 43 στην «απλή» GLC, παρουσιάζει την αντίστοιχη top έκδοση by AMG και στην GLC Coupe, προσφέροντας 367 άλογα ισχύος και πολύ γρήγορες επιδόσεις.

Το μοτέρ που βρίσκεται κάτω από το μπροστινό καπό του αυτοκινήτου είναι ο 3λιτρος twin-turbo V6 βενζινοκινητήρας των 367 ίππων της Mercedes-AMG, με ροπή 520 Nm. Συνδυάζεται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC, αλλά και την AMG Performance 4MATIC τετρακίνηση της εταιρείας, που μοιράζει τη ροπή εμπρός-πίσω σε ποσοστό 31:69.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι επιδόσεις να είναι εκρηκτικές, με 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.

Εκτός του κινητήρα, η AMG έχει επέμβει και στο σασί της GLC Coupe, τοποθετώντας μια νέα σπορ αερανάρτηση με ενεργά αμορτισέρ, κρεμαγιέρα με μεταβαλλόμενη σχέση, αλλά και μεγαλύτερα φρένα με δίσκους 360 χλστ. και 4πίστονες δαγκάνες εμπρός, μαζί με δίσκους 320 χλστ. με μονές δαγκάνες πίσω.

Σχεδιαστικά, η διαφορετικότητα της επιλογής εξασφαλίζεται με τη νέα γρίλια της μάσκας, τον πιο σπορ προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές, τα πλαϊνά σπόιλερ, την πίσω αεροτομή και τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης. Υπάρχουν και ειδικής σχεδίασης ζάντες 19 ή 21 ιντσών.

Εσωτερικά, το νέο σπορ τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, τα επίσης σπορ καθίσματα, αλλά και οι δερμάτινες επενδύσεις στο σαλόνι, σε συνδυασμό με τα νέα σπορ ένθετα, προσφέρουν την απαραίτητη σπορ ατμόσφαιρα.

Ως προς το λανσάρισμά της, η νέα Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe αναμένεται να διατεθεί στην Ευρώπη το Δεκέμβριο, έχοντας στο μεταξύ κάνει το ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στα τέλη Σεπτεμβρίου.
TAG