Η Mini βάζει οριστικό τέλος στο Paceman

Το Paceman, το 3θυρο crossover μοντέλο της Mini, θα σταματήσει οριστικά την παραγωγή του στα τέλη της χρονιάς, αφού η εταιρεία δεν θα παρουσιάσει αντικαταστάτη για το αυτοκίνητο.

Σήμερα, το Paceman κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία μαζί με το Countryman. Όμως, από το 2017 σε αυτό το εργοστάσιο θα ξεκινήσει η κατασκευή της νέας γενιάς της BMW Σειρά 5, αναγκάζοντας τα δύο μοντέλα να σταματήσουν να παράγονται εκεί.

Και ενώ για το Countryman θα υπάρχει μέλλον, αφού η Mini θα παρουσιάσει αντικαταστάτη μέχρι τα τέλη της χρονιάς και θα ξεκινήσει από το 2017 να το κατασκευάζει σε κάποιο άλλο εργοστάσιο, για το Paceman το τέλος της παραγωγής στην Αυστρία θα σημάνει και το οριστικό τέλος του αυτοκινήτου.

Ο λόγος για τον οποίο η Mini δεν θα ξαναφέρει κάποιο Paceman έχει να κάνει με τις χαμηλές του πωλήσεις, αλλά και με την αλλαγή φιλοσοφίας της εταιρείας, που θα επικεντρωθεί σε 5 μοντέλα από εδώ και πέρα, το κλασικό Mini, το Clubman, το Mini Cabrio, το νέο Countryman και ένα νέο σεντάν, αφήνοντας στην άκρη τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως αυτή του Paceman.
TAG