Έρχεται με V6 κινητήρα άνω των 440 ίππων το Audi R8

Η Audi θα μας φέρει μια νέα αρχική έκδοση για το κορυφαίο R8, η οποία θα εφοδιαστεί με τον καινούργιο twin-turbo V6 βενζινοκινητήρα που έκανε το ντεμπούτο του στη νέα Porsche Panamera.

Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, το R8 θα είναι ένα από τα μοντέλα της Audi που θα λάβουν τον νέο κινητήρα (τα υπόλοιπα θα είναι τα επόμενα RS4, RS5 και RS Q5), ο οποίος έχει εξελιχθεί από κοινού μεταξύ της Audi και της Porsche.

Το μοτέρ αυτό που στην περίπτωση της Panamera αποδίδει 440 ίππους, θα έρθει για να τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από τον V10 των 540 ίππων του R8, αντικαθιστώντας παράλληλα τον προηγούμενο ατμοσφαιρικό V8 των 4,2 λίτρων και 430 ίππων.

Από πλευράς ισχύος, αναμένεται η Audi να προσφέρει το νέο μοτέρ στο R8 με αυξημένη δύναμη σε σχέση με την Panamera, που θα αγγίζει τους 500 ίππους. Παράλληλα, εκτός από την περισσότερη δύναμη, ο νέος κινητήρας θα προσφέρει και καλύτερη οικονομία καυσίμου.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε εν αναμονή των επισήμων ανακοινώσεων, για να δούμε το που θα πορευτεί η Audi με τον νέο κινητήρα του R8.

Πηγή: Autocar
TAG