Η Toyota Corolla γιορτάζει 50 χρόνια! (+video)

Το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο παγκοσμίως, η Toyota Corolla, γιορτάζει φέτος 50 χρόνια από την πρώτη στιγμή που λανσαρίστηκε στην αγορά της Ιαπωνίας το 1966.

Η Toyota Corolla 1ης γενιάς ξεκίνησε την παραγωγή της πριν από 50 χρόνια στην Ιαπωνία και διατέθηκε αρχικά σαν 2θυρο και 4θυρο σεντάν, αλλά και σαν 2θυρο στέισον. Από την πρώτη στιγμή της διάθεσή της έγινε ένα από τα best-seller αυτοκίνητα της Ιαπωνίας, καταφέρνοντας να πουλήσει 480.000 μοντέλα την πρώτη κιόλας χρονιά.

Στην Ευρώπη, η Corolla διατέθηκε για πρώτη φορά το 1967, ενώ το 1968 βρέθηκε και στην αγορά των Η.Π.Α. Το 1994 και στην 7η γενιά της, η Toyota ξεκίνησε να την παράγει ειδικά για την Ευρώπη στο εργοστάσιό της στην Τουρκία.

Τρία χρόνια αργότερα, το 1997, η Corolla συμπλήρωσε 22,65 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, παίρνοντας τον τίτλο του πιο καλοπουλημένου αυτοκινήτου της ιστορίας. Σήμερα, η Corolla έχει ξεπεράσει τις 44 εκατομμύρια μονάδες, διατηρώντας φυσικά αυτόν τον τίτλο.

Η Toyota κατασκευάζει αυτή τη στιγμή την 11η γενιά της Corolla σε 16 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, ενώ τη διαθέτει σε πάνω από 150 χώρες παγκοσμίως. Το 2015 κάθε μέρα υπολογίστηκε ότι πωλούνταν 3.670 Corolla σε κάποια χώρα της υφηλίου.

Ως προς την ονομασία της, η λέξη «Corolla» προήλθε από την αντίστοιχη λατινική λέξη που συμβολίζει τη στεφάνη του άνθους. Είναι το δεύτερο παλαιότερο όνομα μετά το Land Cruiser στη γκάμα της Corolla, αλλά και το 8ο παλαιότερο γενικά στην αυτοκίνηση, μετά τα Chevrolet Suburban και Corvette, το Ford F-Series και τη Mustang, τη Mercedes SL, την Porsche 911 και το Land Cruiser.

Δείτε το επίσημο βίντεο της Toyota για τα 50 χρόνια της Corolla.

       
TAG